Διάλεξη Αυστριακού καθηγητή Ορθοπαιδικής στη Λάρισα

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2015 13:51 | Τελευταία ενημέρωση: 07 Σεπ 2015 14:09

 

Διάλεξη με θέμα «Η συγγενής αναπτυξιακή δυσπλασία του ισχίου υπό το "βλέμμα" του υπερηχογραφήματος» θα δοθεί στη Λάρισα από τον Αυστριακό καθηγητή Ορθοπαιδικής Reinhard Graf, ο οποίος είναι προσκεκλημένος της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η διάλεξη, που απευθύνεται σε ορθοπαιδικούς και παιδιάτρους, θα δοθεί στο πλαίσιο των μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων της Ορθοπαιδικής Κλινικής, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 9 π. μ. στη Βιβλιοθήκη της Ορθοπαιδικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας (Β΄ πτέρυγα, 3ος όροφος)

Η υπερηχογραφία του ισχίου των νεογνών και των βρεφών αποτελεί την απεικονιστική μέθοδο εκλογής για την έγκαιρη διάγνωση της αναπτυξιακής δυσπλασίας του ισχίου (παλαιότερα γνωστή και ως συγγενές εξάρθρωμα του ισχίου). Η τεχνική Graf είναι η τεχνική η οποία χρησιμοποιείται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, αφού βασίζεται στον λεπτομερή ανατομικό έλεγχο της άρθρωσης του ισχίου με υπερήχους οι οποίοι είναι αβλαβείς και δεν επιβαρύνουν το νεογνό με ακτινοβολία, και προσφέρει τη δυνατότητα εξατομικευμένης θεραπείας, όταν αυτή είναι απαραίτητη. Ο καθηγητής R. Graf θα παρουσιάσει το έργο του, τις σύγχρονες απόψεις και τις μελλοντικές τάσεις της Υπερηχογραφίας του Ισχίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass