ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ Ε. Σ. Υ.

Αεροδιακομιδή χθες στο Πανεπιστημιακό

*Μεταφέρθηκε στη Νευροχειρουργική Ελβετίδα που υπέστη εγκεφαλικό ενώ έκανε διακοπές στη Σκόπελο

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2015 8:00

Με εντυπωσιακή ταχύτητα εξελίχθηκε χθες αεροδιακομιδή ασθενούς από τη Σκόπελο στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας. Το δημόσιο σύστημα υγείας λειτούργησε άριστα και ο συντονισμός υπηρεσιών υπήρξε άψογος.

Η 64χρονη Ελβετίδα βρισκόταν σε διακοπές στη Σκόπελο μαζί με τον επίσης συνταξιούχο σύζυγό της. Ξαφνικά επλήγη από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου η κατάστασή της εκτιμήθηκε ως ιδιαιτέρως σοβαρή. Μετά από επικοινωνία με το νοσοκομείο του Βόλου αποφασίστηκε να μεταφερθεί κατευθείαν στη Νευροχειρουργική του Πανεπιστημιακού της Λάρισας. Το ΕΚΑΒ, η 5η ΥΠΕ και το Πανεπιστημιακό συντονίστηκαν και η δράση υπήρξε ταχύτατη. Επιστρατεύτηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, που παρέλαβε το περιστατικό από τη Σκόπελο και προσγειώθηκε στο Ελικοδρόμιο του Πανεπιστημιακού (φωτ). Εκεί περίμεναν οι νευροχειρουργοί.

Το γεγονός ότι δεν χάθηκε πολύτιμος χρόνος κάνει τους γιατρούς αισιόδοξους για την πορεία της ασθενούς. Η οποία μετά τη νευροχειρουργική παρέμβαση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου σε ελεγχόμενη αλλά κρίσιμη για τα πρώτα εικοσιτετράωρα κατάσταση. Εξαιρετικά συγκινημένος ο Ελβετός σύζυγός της που τη συνόδευε σε όλη τη διαδικασία, ευχαριστούσε τους υγειονομικούς παράγοντες για το ενδιαφέρον που έδειξαν και την αποτελεσματικότητα του συστήματος.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass