ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ ΠΡΟΣ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΝΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ

«Προστατέψτε μας από τις επιπτώσεις των μνημονίων»

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2015 8:30

 

Την προστασία των ατόμων με αναπηρία, των πασχόντων από χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους «από τις δυσβάσταχτες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων» ζητά ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Λάρισας π. Γεώργιος Ντάρδας.

Σε ανοικτή επιστολή του προς του αρχηγούς των κομμάτων, ενόψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, ο π. Γεώργιος «εκφράζει την αγωνία του αναπηρικού κινήματος της χώρας, μπροστά στην οικονομική κρίση που βαθαίνει και με τις επιπτώσεις των μνημονίων να δυσχεραίνουν τις ζωές των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους κάθε μέρα και περισσότερο.

Σε περιόδους εντονότατης οικονομικής κρίσης τα άτομα με αναπηρία κινδυνεύουν σε πολλαπλάσιο βαθμό από τα άτομα του γενικού πληθυσμού από την ανέργεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Οι οριζόντιες μνημονιακές πολιτικές και τα άδικα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν όλα τα τελευταία χρόνια έχουν αυξήσει δραματικά τη φτώχεια των ατόμων με αναπηρία και έχουν «φρενάρει» την πρόοδο εφαρμογής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με ότι υπαγορεύει η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα του αναπηρικού κινήματος.

Από την αρχή αυτής της κρίσης το ελληνικό αναπηρικό κίνημα κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη διάλυση των προνοιακών υγειονομικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Δεν υπήρξε τομέας της οικονομικής ζωής που να μην επηρεαστεί αρνητικά από αυτή την κρίση. Εργασία, Απασχόληση, Υγεία, Πρόνοια, Κοινωνική Ασφάλιση και Ασφαλιστικό σύστημα παροχών Υγείας και περίθαλψης.

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα ήταν και παραμένει η προστασία των εισοδημάτων, ξεκινώντας από τα επιδόματα αναπηρίας, τις συντάξεις και τους μισθούς αποδεικνύοντας ότι τα άτομα με αναπηρία και χρόνια πάσχοντες δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο το κόστος επιβίωσης που έχει κάθε πολίτης αλλά και το πρόσθετο κόστος της αναπηρίας τους. Το κόστος που συνδέεται άμεσα με την αδυναμία της ελληνικής πολιτείας να σχεδιάσει και να εφαρμόσει μέτρα και πολιτικές για την φροντίδα του αναπηρικού κινήματος και των οικογενειών τους.

Όλοι οι Σύλλογοι των χρόνια πασχόντων, διαχρονικά, αγωνιζόμαστε ώστε όλα τα άτομα με αναπηρία να απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματά τους. Απαιτήσαμε και Απαιτούμε από όλες τις Κυβερνήσεις αλλά και από το σύνολο του πολιτικού κόσμου και της ελληνικής κοινωνίας, και συνεχίζουμε και σήμερα να ζητούμε τη δέσμευση και τη συμφωνία για την εφαρμογή ενός Εθνικού Προγράμματος για την κοινωνική ένταξη, την κοινωνική προστασία των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, την άμεση ενίσχυση των εισοδημάτων τους και την άρση όλων των αδικιών που έγιναν εις βάρος τους.

Ζητούμε να δεσμευτείτε χωρίς υπεκφυγές με σαφή και έντιμο τρόπο, στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και στις οικογένειές τους ότι δεν θα θιγούν τα επιδόματα κάθε μορφής κατά την εφαρμογή του 3ου μνημονίου.

Όλοι εμείς οι χρόνια πάσχοντες, ενωμένοι και αποφασισμένοι θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις και με όλα τα μέσα που μας παρέχει η πολιτεία, για την προστασία των ατόμων με αναπηρία.

Γνωρίζουμε πόσο στενά είναι τα περιθώρια κινήσεων που έχετε. Έχουμε πλήρη συναίσθηση και αντίληψη για την κατάσταση που περνά η χώρα μας σήμερα και βιώνει η ελληνική κοινωνία. Οι διεκδικήσεις του αναπηρικού κινήματος αφορούν στα ελάχιστα, ώστε να μπορούν τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους να αντιμετωπίσουν στοιχειώδη ανάγκες και υποχρεώσεις στην προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή» καταλήγει ο π. Γεώργιος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass