Εκδήλωσης της Ιατρικής Λάρισας για τον καρκίνο

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2014 16:01 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:53

Την ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας στη Λάρισα ενός ολοκληρωμένου Κέντρου Αντιμετώπισης του Καρκίνου, επισήμαναν σήμερα, σε συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος της Ιατρικής Λάρισας Ιών. Στεφανίδης, ο καθηγητής Ογκολογίας Χρ. Παπανδρέου, ο καθηγητής Ορθοπαιδικής  Κων. Μαλίζος, ο αναπλ. καθηγητής Νευροχειρουργικής Κων. Φουντάς και ο καθηγητής Επιδημιολογίας Χρ. Χατζηχριστοδούλου.

Το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στις 4 Φεβρουαρίου και όπως επισημάνθηκε στη συνέντευξη τύπου «με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UnionofInternationalCancerControl) έχει καθιερωθεί η 4η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, με στόχο την ευαισθητοποίηση των φορέων υγείας και των πολιτών για τον έλεγχο των επιπτώσεων του καρκίνου.

Ο καρκίνος, είναι μια ποικίλων μορφών και αιτιών νοσογόνος κατάσταση, η οποία μπορεί να προσβάλει οποιοδήποτε μέρος του σώματος και χαρακτηρίζεται από τον ανεξέλεγκτοπολλαπλασιασμό επιθετικών κυττάρων.Τα κύτταρα αναπτύσσονται πέρα από τα φυσιολογικά τους όρια και μπορούν να εξαπλωθούν από το σημείο παραγωγής τους σε διάφορα σημεία του σώματος.

Η χρήση απλών μέτρων μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, παράγοντες που είναι καθοριστικοί για την επιβίωση του ασθενούς. Την ημέρα αυτή επέλεξε η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για να αναδείξει τόσο το φορτίο από τον καρκίνο σε κοινωνικό επίπεδο, όσο και το ότι η πρόληψη και η πρόοδος της επιστημονικής γνώσης και της βιοτεχνολογίας αποτελούν τα κυριότερα όπλα στη μάχη εναντίον του καρκίνου.

Το υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό που διαθέτουν σήμερα τα Νοσοκομεία μας εξυπηρετεί εκατοντάδες ασθενών κάθε χρόνο με υψηλά ποσοστά επιτυχίας, ωστόσο απαιτούνται να γίνουν πολύ περισσότερα για να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση περίθαλψης των ογκολογικών ασθενών.

 

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η επιτυχία ή όχι των πολιτικών αποφάσεων επηρεάζει δραστικά τον τομέα της Δημόσιας Υγείας. Παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δεσμευμένη στον άξονα για καθολική κάλυψη των υγειονομικών υπηρεσιών των πολιτών της,  κάθε χώρα οργανώνει το σύστημα υγείας με ένα διαφορετικό τρόπο και πραγματικά μπορούμε να μάθουμε πολλά από αυτήν ακριβώς την ποικιλομορφία.

Παρά τη συνολική πρόοδο που έχει σημειωθεί, αξιοσημείωτες αποτυχίες της πολιτικής για την υγεία έχουν τεκμηριωθεί ακόμη και σε οικονομικά εύρωστες χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Η κοινή προσπάθεια όμως καθιέρωσης υγιεινού τρόπου ζωής και η βελτίωση στις συνθήκες διαβίωσης και στην υγειονομική περίθαλψη έχουν ως αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση του μέσου όρου ζωής των Ευρωπαίων.

Τα δεδομένα αυτά σε συνάρτηση με την συνεχή απαίτηση για την καλύτερη περίθαλψη των ολοένα αυξανόμενων περιστατικών, οδηγούν και επιβάλλουν την ανάπτυξη ενός σύγχρονου Κέντρου Ολοκληρωμένης Αντιμετώπισης του Καρκίνου στον τόπο μας.

Σε ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 18.00 μ.μ., στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας, θα παρουσιαστούν νέες επιστημονικές προσεγγίσεις και θεραπείες για την αντιμετώπιση του καρκίνου, αλλά και προσωπικές μαρτυρίες ανθρώπων που αναμετρήθηκαν μαζί του και νίκησαν. Αν και ο καρκίνος αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες θανάτου, εκατομμύρια άνθρωποι τον πάλεψαν με επιτυχία, τον νίκησαν και απέδειξαν περίτρανα ότι, ο καρκίνος δεν ήταν η μοίρα τους».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass