Τις Κινητές Μονάδες Υγείας επισκέφθηκε ο Λάζ. Μακρής

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2014 13:13 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:10

Τις κινητές Μονάδες Υγείας της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας επισκέφθηκε σήμερα ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Λάζαρος Μακρής. Οι Κινητές Μονάδες έχουν σταθμεύσει στην πλατεία Αγ. Βησσαρίωνα στο πλαίσιο του προγράμματος των δωρεάν εξετάσεων σε ανασφάλιστους που υλοποιεί το Κοινωνικό Ιατρείο Λάρισας.

Ο κ. Μακρής, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο των Μονάδων ιατρό Αθ. Μπαντούλη, σε δήλωσή του σημειώνει τα εξής:

’’Οι  Κινητές Μονάδες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, μοναδικές στον Ελλαδικό χώρο, εκτός από τις ορεινές, δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές, τον τελευταίο καιρό προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους και σε ανασφάλιστους συμπολίτες μας.

Είναι το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για συνανθρώπους μας που παρά την θέληση τους, βρέθηκαν εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης σε αυτή τη δεινή θέση. Είναι άνθρωποι του ευρύτερου ή στενότερου περιγύρου μας, είναι εν τέλει δικοί μας άνθρωποι.

Σήμερα, είναι Παγκόσμια μέρα κατά του Καρκίνου. Οι Κινητές Μονάδες προσφέρουν ωστόσο συνεχώς και αδιαλείπτως και όχι επετειακά τις υπηρεσίες τους στην έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του μαστού.

Επίσης στη χώρα μας, την οποία πολλοί πολιτειολόγοι χαρακτηρίζουν ως ανθρωποκεντρική, στον αντίποδα των συστηματοκεντρικών ανεπτυγμένων χωρών, και ιδιαίτερα στην Υγειονομική μας Περιφέρεια, μέχρι σήμερα τουλάχιστον για τις περιπτώσεις που περιήλθαν σε γνώση μας, όλοι όσοι είχαν ανάγκη των υπηρεσιών του Δημόσιου Συστήματος Υγείας -ανεξαρτήτως των δυνατοτήτων τους ή ασφαλιστικής κάλυψης- εξυπηρετήθηκαν και στη συνέχεια οι υπηρεσίες μας προσπάθησαν να δώσουν λύσεις στο πλαίσιο πάντα της νομιμότητας.

Το 2014 πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει την πρώτη χρονιά επαναδημιουργίας θέσεων εργασίας και όρων πραγματικής ανάπτυξης. Θέσεων εργασίας με ασφαλισμένους εργαζομένους.

Και σε αυτό το σημείο αξίζει να κάνουμε όλοι μας την αυτοκριτική:

Οι του χώρου υγείας για το πάρτι των προηγούμενων χρόνων, αυτοαπασχολούμενοι και εργοδοσίες για την μαεστρία που αντιμετώπιζαν την φοροαποφυγή και εισφοροδιαφυγή σαν καπατσοσύνη στα χρόνια της ’’ευημερίας’’.

Χρειάζεται με λίγα λόγια αλλαγή νοοτροπίας. Γιατί όλοι –μα όλοι μας- έχουμε την ανάγκη και την αξίωση το Κράτος να μας αντιμετωπίζει με σεβασμό και αξιοπρέπεια, ιδιαίτερα σε στιγμές μας ανημποριάς και αδυναμίας’’.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass