Ο Τάσ. Τσιαπλές για τη δημόσια υγεία

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2014 13:31 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:14

Με αφορμή τις εξελίξεις στην υγεία, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λάρισας της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάσος Τσιαπλές σε δήλωση του σημειώνει πως «μόλις χθες, στο συλλαλητήριο του ΕΚΝΛ για την υγεία, καταγγέλθηκε ότι η κατάσταση για των χρονίως πασχόντων είναι τραγική, ιδιαίτερα των ανασφάλιστων, των ανέργων, των φτωχών. Ότι καρκινοπαθείς και διαβητικοί, μένουν χωρίς φάρμακα, γιατί αδυνατούν να τα αγοράσουν, χωρίς τη δυνατότητα επεμβάσεων. Το ότι θα πεθαίνει κόσμος απ’ αυτήν την βάρβαρη πολιτική δεν είναι υπερβολή.

Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία», αναφέρει ότι μετά την απόφαση του ΕΟΠΥΥ που απαγορεύει την διάθεση φαρμάκων από το φαρμακείο του ασφαλιστικού φορέα στα δημόσια νοσοκομεία, καρκινοπαθείς έμειναν χωρίς φάρμακα, απαραίτητα για τις θεραπεία τους, με κίνδυνο για την υγεία τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, καταγγέλει την εγκληματική πολιτική της συγκυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, που για χάρη της στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου, στερεί ακόμα και φάρμακα από τους ασθενείς!

Αξιώνει από την συγκυβέρνηση και τον ΕΟΠΥΥ, να χορηγούν όλα τα αναγκαία φάρμακα σε όσους τα έχουν ανάγκη, με ιατρική συνταγή, χωρίς να πληρώνει καμία συμμετοχή ο ασθενής. Το φάρμακο δεν είναι εμπόρευμα, αλλά δικαίωμα που πρέπει να χορηγείται δωρεάν σε όσους το έχουν ανάγκη.

Παράλληλα να εφοδιαστούν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, με όλα τα απαραίτητα εμβόλια για παιδιά και ειδικές κατηγορίες του πληθυσμού, τα οποία να γίνονται δωρεάν» καταλήγει ο κ. Τσιαπλές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass