ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα ιατρεία

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2014 1:40 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:29
 
 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις υγειονομικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, στην οδό Ρούσβελτ, διοργανώνει, στις 8.30 σήμερα το πρωί, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με αφορμή το λουκέτο στον Οργανισμό, μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ΠΕΔΥ.
Το ΕΚΛ καλεί εργαζόμενους και συνταξιούχους να μετάσχουν στη συγκέντρωση τονίζοντας πως «η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ σφραγίζει τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ στην απόφαση της να εφαρμόσει το νόμο – έκτρωμα για τη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που πρόσφατα ψήφισαν οι βουλευτές της, ενώ παράλληλα βάζει σε διαθεσιμότητα και στη λεγόμενη κινητικότητα 8.000 γιατρούς και εργαζόμενους του Οργανισμού. Δηλαδή η Επιχείρηση Ολικής Περικοπής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) σε πλήρη εξέλιξη και η προσπάθεια εμπορευματοποίησης ακόμα περισσότερο της ΠΦΥ που βάζει σε κίνδυνο τις ίδιες τις ζωές των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων».
Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή συγκέντρωση απευθύνει και το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας σε ανακοίνωση του οποίου, μεταξύ άλλων, σημειώνεται πως «το σχέδιο ιδιωτικοποίησης των πάντων και απόσυρσης του κράτους από την παροχή κοινωνικής προστασίας συνεχίζει να υλοποιείται χωρίς ντροπή. Η διάλυση των δομών του ΕΟΠΥΥ και η απόλυση των εργαζομένων στον οργανισμό προχωράει με γρήγορο ρυθμό μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου. Με συνοπτικές διαδικασίες μπαίνει λουκέτο στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ χωρίς καμία προετοιμασία για τη διάδοχη κατάσταση. Ισχυρίζονται ότι διαλύουν ένα «προβληματικό» σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για να το αντικαταστάσουν με ένα άλλο, που βέβαια δεν υπάρχει. Μπορούν τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και οι απλήρωτοι συμβεβλημένοι ιδιώτες να καλύψουν τις ανάγκες των χιλιάδων ασφαλισμένων που εξυπηρετούσαν καθημερινά οι δομές του ΕΟΠΥΥ; Τι θα γίνει με τις υγειονομικές επιτροπές; Κανείς δεν απαντά και κανείς δεν νοιάζεται».
Τέλος, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Τάσος Τσιαπλές σε δήλωσή του μεταξύ άλλων σημειώνει πως «η Λαϊκή Συσπείρωση, στηρίζει τις κινητοποιήσεις για να σταματήσει η εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που κλείνει τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Μπορεί η κυβέρνηση να λέει ότι θα είναι προσωρινό το κλείσιμο, αλλά καμιά αρρώστια δεν περιμένει προσωρινά, πότε να ξαναξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα πολυιατρεία. Ακόμα και όταν επαναλειτουργήσουν η κυβέρνηση, δεν θα αφήσει ανοιχτά ούτε τα μισά.
Οι τσέπες των χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων και ανέργων, είναι άδειες για να πάνε σε γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα και να πληρώνουν ακόμα και για μια συνταγογράφηση 10 ευρώ. Ποιος θα αντέχει την ταλαιπωρία να τρέχει να βρει ποιος συμβεβλημένος γιατρός δεν θα έχει συμπληρώσει το πλαφόν των 400 επισκέψεων τον μήνα για να τον δεχτεί. Δεν αντέχει να περιμένει ο άρρωστος να τον δει ο γιατρός μετά από έναν μήνα και βάλε και να αναγκάζεται να πληρώνει την επίσκεψη από την τσέπη του. Δεν αντέχει να ψάχνει να βρει γιατρό που δεν έχει πιάσει το μηνιαίο πλαφόν στη συνταγογράφηση των φαρμάκων για να μπορεί να συνταγογραφήσει. Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί τώρα να συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ» καταλήγει ο κ. Τσιαπλές.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass