Επείγοντα αιτήματα στο Υπουργείο Υγείας

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2014 21:37 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:32

Της Λένας Κισσάβου

Σε αδιέξοδο, με προβλήματα επιβίωσης, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και με αδυναμία να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητά τους και στις οικονομικές  ανάγκες της θεραπείας τους, βρίσκονται χιλιάδες άτομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, μετά τις απανωτές μεταρρυθμίσεις στην υγεία.

Μάλιστα μετά την πρόσφατη Υπουργική απόφαση του Υπουργού Εργασίας, που ορίζει τη διακοπή εξωϊδρυματικού επιδόματος, στα άτομα που νοσούν, (όσα το έχουν πάρει), όταν αυτά νοσηλευτούν, έστω και μια μέρα σε Νοσοκομείο, …ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Σε έκτακτη συνέλευσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, αποφάσισε να δράσει δυναμικά και να …χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου στα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας, καταθέτοντας σχετικά υπομνήματα, στο καθένα αντίστοιχα με τις αρμοδιότητές του, ζητώντας την άμεση επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν.

Όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλης Τσιάρας, μετά από επικοινωνίας τους με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Υγείας κ. Δαβουρλή, ορίστηκε συνάντηση με τον υπουργό κ. Αδωνη Γεωργιάδη, εντός της εβδομάδας προκειμένου να συζητήσουν τα εξής βασικά αιτήματα:

«-Τα όρια συνταγογράφησης φαρμάκων.

-Μείωση της συμμετοχής, στις παρακλινικές εξετάσεις (μαγνητικές) από 15%-25%, που ισχύει σήμερα, σε μηδενική μέχρι και 5%. Να σημειωθεί ότι τα άτομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, χρειάζεται να κάνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα

μαγνητική εξέταση, για την παρακολούθηση της εξέλιξης της νόσου.

-Το θέμα των μεγάλων καθυστερήσεων των Υγειονομικών Επιτροπών του ΚΕΠΠΑ, (οι ασφαλισμένοι περιμένουν διαστήματα πάνω από 9 μήνες έως και 18 μήνες)

-Και τέλος η έλλειψη ειδικού φαρμάκου που λαμβάνουν ασθενείς που πάσχουν από ΣΚΠ, το οποίο παλιότερα προμηθευόταν από τα νοσοκομεία. Σήμερα τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν το παραπάνω φάρμακο και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ (όπου συνήθως τους παραπέμπουν) αρνούνται να διαθέσουν το εν λόγω φάρμακο κατ’ εφαρμογή της ανωτέρω εγκυκλίου του ΕΟΠΥΥ. Το αποτέλεσμα είναι ασθενείς που πάσχουν από ΣΚΠ-ΠΣ και λαμβάνουν το παραπάνω φάρμακο να μην μπορούν να ακολουθήσουν την θεραπευτική αγωγή τους στο νοσοκομείο και να βρίσκονται σε επικίνδυνο αδιέξοδο».

Αντίστοιχα στο υπόμνημα που απέστειλε η Ομοσπονδία, στο Υπουργείο Εργασίας, θίγει το θέμα την διακοπή του εξωϊδρυματικού επιδόματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass