Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ: «Κυνική η πολιτική Άδωνι…»

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2014 20:27 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:57

 

Στα κρατικά χαράτσια στην περίθαλψη και το κυνήγι της εφορίας στους ανασφάλιστους ασθενείς αναφέρεται επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης προς τον υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Η δημόσια τοποθέτηση του υπουργού για τη γενικευμένη επιβολή του χαρατσιού των 5 ευρώ στις επισκέψεις των ασθενών στο ΠΕΔΥ, καθώς και της παράδοσης των ανασφάλιστων ασθενών στο κυνήγι της εφορίας επειδή νοσηλεύονται στα κρατικά νοσοκομεία και δεν έχουν να πληρώσουν, επιβεβαιώνουν με τον πιο κυνικό τρόπο ότι η πολιτική που υπηρετεί την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας περνάει σαν οδοστρωτήρας πάνω από τα αποκαΐδια των λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών.

Τα 5 ευρώ στις ιατρικές επισκέψεις, το 1 ευρώ στις συνταγές φαρμάκων, οι επιπλέον πληρωμές για φάρμακα, εξετάσεις, υγειονομικό υλικό, που δεν αποζημιώνονται όπως πριν ή και καθόλου από τα ασφαλιστικά ταμεία, αποσκοπούν να περισσέψει κρατικό χρήμα για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, οδηγούν στην αύξηση της ανταποδοτικότητας. Τα μέτρα της Κυβέρνησης δεν αποτελούν ελληνική πρωτοτυπία. Με τους ίδιους φιλομονοπωλιακούς στόχους ήδη έχουν εφαρμοστεί και προωθούνται σε όλα τα καπιταλιστικά κράτη, ανεξάρτητα μνημονίων και δημόσιων χρεών. Τα μέτρα αυτά δεν είναι αντιλαϊκά μόνο ως προς την οικονομική τους επίπτωση. Αποσκοπούν να εμπεδωθεί από τα λαϊκά στρώματα ότι δεν δικαιούνται υπηρεσίες υγείας παρά μόνο εάν πληρώνουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο διπλά και τριπλά.

Στην εποχή που η ανθρώπινη εργασία έχει δημιουργήσει άλματα στην επιστήμη, στην τεχνολογία, στην παραγωγικότητα, σε πλατιά λαϊκά στρώματα είναι ζητούμενο ακόμα και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για τη οποία, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι έχουν πληρώσει με τη βαριά άμεση και έμμεση φορολογία, με τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, τις δικές τους και των εργοδοτών γιατί και αυτές είναι δικά τους λεφτά».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass