ΣΤΙΣ 5 ΚΑΙ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Παιδιατρικό Συμπόσιο Κεντρικής Ελλάδας στη Λάρισα

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2014 21:20 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:36

 

Η Εταιρεία Παιδιατρικής Εκπαίδευσης και Έρευνας Κεντρικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει στις 5 και 6 Απριλίου το 14ο Ετήσιο Παιδιατρικό Συμπόσιο Κεντρικής Ελλάδας στο ξενοδοχείο Ιμπέριαλ στη Λάρισα.

Το Συμπόσιο αυτό απευθύνεται σε όλους όσους φροντίζουν την υγεία του παιδιού και του εφήβου, τους παιδίατρους, τους γενικούς γιατρούς και τους νοσηλευτές. Κάθε χρόνο περισσότερα από 500 άτομα από την Θεσσαλία, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα, συγκεντρώνονται στη Λάρισα για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συμποσίου. Στο φετινό Συμπόσιο θα αναπτυχθούν θέματα επίκαιρα και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το Συμπόσιο αρχίζει το Σάββατο 5 Απριλίου στις 9πμ με διαδραστική συζήτηση ενδιαφερουσών περιπτώσεων παιδιών που νοσηλεύθηκαν στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα περιστατικά θα παρουσιαστούν από γιατρούς της Κλινικής και θα συζητηθούν με το ακροατήριο.

Η τελετή έναρξης του Συμποσίου θα γίνει στις 11:30πμ και, στη συνέχεια, η Ομότιμος Καθηγήτρια Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Β. Συριοπούλου θα αναπτύξει το θέμα «Τέλος εποχής για τη μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο;». Από 12.30μμ μέχρι 2μμ θα αναπτυχθούν Επίκαιρα Παιδιατρικά θέματα: «Λοιμώξεις του μυοσκελετικού: τι έχει αλλάξει;» από τον κ. Γ. Συρογιαννόπουλο, Καθηγητή Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, «Βρογχοδιασταλτικά φάρμακα: πότε και πώς» από τον κ. Μ. Ανθρακόπουλο, Καθηγητή Παιδοπνευμονολογίας Πανεπιστημίου Πατρών και «Συνήθη ενδοκρινολογικά προβλήματα στο παιδιατρικό ιατρείο», από τον κ. Σ. Διαμαντόπουλο, Παιδοενδοκρινολόγο, Λέκτορα Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 

Στις 5μμ θα αναπτυχθούν τα θέματα: «Πρόληψη των αλλεργικών νοσημάτων: νεότερα δεδομένα», από την κ. Μ. Τρίγκα, Παιδοαλλεργιολόγο, Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Πατρών, «Άτυπη συμπτωματολογία της αλλεργίας στο γάλα της αγελάδας» από την κ. Α. Μιχούλα, Επιμελήτρια Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και «Κοιλιοκάκη, η νόσος με τα χίλια πρόσωπα» από την κ. Ε. Καρανίκα, Παιδογαστρεντερολόγο, Πανεπιστημιακό Υπότροφο Δ΄ Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ.

Στις 7μμ ο κ. Γ. Χρούσος, Καθηγητής Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, ως προσκεκλημένος ομιλητής θα αναπτύξει το θέμα «Stress και λοιμώξεις» . Η πρώτη ημέρα θα ολοκληρωθεί με εισήγηση της κ. Ι. Παυλοπούλου, Λοιμωξιολόγο στις 8μμ με θέμα «Εμβολιασμός έναντι του HPV με το τετραδύναμο εμβόλιο: 8 χρόνια κλινικής εμπειρίας».

Την Κυριακή 6 Απριλίου στις 9.30π.μ. θα πραγματοποιηθεί Στρογγυλή Τράπεζα Νεογνολογίας όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα: «Περιγεννητικές κακώσεις: αντιμετώπιση από τον γενικό παιδίατρο» από την κ. Μ. Γουδεσίδου, Επιμελήτρια Νεογνολογικής Κλινικής-ΜΕΝΝ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, «Νεογνά μεγάλα για την ηλικία κύησης: ποιες οι μακροπρόθεσμες συνέπειες;» από την κ. Ι. Γριβέα, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και «Πότε και πώς θα πρέπει να μεταφερθεί νεογέννητο σε ΜΕΝΝ» από τον κ. Α. Γούναρη, Αν. Καθηγητή και Διευθυντή της Νεογνολογικής Κλινικής-ΜΕΝΝ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στις 11:30 πμ ο κ. Φ. Παπαχρήστος, Καθηγητής Παιδιατρικής-Παιδονεφρολογίας ΑΠΘ, ως προσκεκλημένος ομιλητής, θα αναπτύξει το θέμα «Αρτηριακή Υπέρταση στα παιδιά και τους εφήβους: κλινικές επιπτώσεις και διαμόρφωση στρατηγικών δημόσιας υγείας». Στις 12μμ Θα ακολουθήσει εισήγηση από τον κ. Μίχο, Λοιμωξιολόγο, Επίκουρο Καθηγητή Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Ευρύτερη προστασία στον μηνιγγιτιδοκοκκικό εμβολιασμό με το νέο εμβόλιο Nimenrix».

Το Συμπόσιο θα ολοκληρωθεί με Επίκαιρα Θέματα Παιδονευρολογίας όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα: «Καλοήθεις κινητικές διαταραχές σε βρέφη και παιδιά» από την κ. Α. Γκίκα, Παιδονευρολόγο, Πανεπιστημιακό Υπότροφο Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, «Διαταραχές του ύπνου στα παιδιά» από τον κ. Ν. Σκεντέρη, Επίκουρο Καθηγητή Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και «Θεραπευτική προσέγγιση της κεφαλαλγίας σε παιδιά και εφήβους» από την κ. Κουτέ, Παιδονευρολόγο, Επιμελήτρια Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η εγγραφή και παρακολούθηση του Συμποσίου είναι δωρεάν και στο τέλος θα χορηγηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass