ΒΛΑΒΗ ΠΡΟ ΜΗΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΘΕΙ

Χωρίς αξονικό το παλιό νοσοκομείο!

* Τα ασθενοφόρα ως «αστικά» μετακινούν βαριά περιστατικά για αξονικές στο Πανεπιστημιακό

Δημοσίευση: 15 Απρ 2014 2:51 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:58

Ιδιαιτέρως σοβαρό πρόβλημα έχει ανακύψει στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας καθώς εδώ και ένα μήνα δεν λειτουργεί λόγω βλάβης ο αξονικός τομογράφος. Και παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες της διοίκησης δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα προοπτική επιδιόρθωσης της βλάβης σε ορατό χρόνο.

Αδιανόητο θεωρείται, για τα σύγχρονα δεδομένα της Ιατρικής, να υπάρχει μεσαίου μεγέθους νοσοκομείο δίχως υποστήριξη με τις απεικονιστικές εξετάσεις αξονικού τομογράφου. Ήδη αυτό διαπιστώνεται στο ΓΝΛ με τους νοσηλευομένους, συνήθως βαριά πάσχοντες, να μεταφέρονται με ασθενοφόρα στο Πανεπιστημιακό προκειμένου να υποβληθούν σε απαραίτητες αξονικές τομογραφίες. Πέραν της ταλαιπωρίας και των κινδύνων προκύπτει και συμφόρηση στον αξονικό του Πανεπιστημιακού που καλύπτει να καλύψει τις ανάγκες δύο νοσοκομείων.

Με την ανάληψη καθηκόντων από το νέο διοικητικό συμβούλιο των δύο διασυνδεδεμένων νοσοκομείων της Λάρισας, ο διοικητής Αθ. Μητσιός είχε δρομολογήσει την διενέργεια διαγωνισμού για την συντήρηση του εξοπλισμού τους. Μεταξύ των οποίων και για σέρβις στον αξονικό του ΓΝΛ, προβλεπόμενου κόστους 85.000 ευρώ. Με τις συνήθεις διαδικασίες όμως και τις αναμενόμενες ενστάσεις, θα περάσουν πολλοί μήνες μέχρι να κατακυρωθεί ο διαγωνισμός και το νοσοκομείο δεν μπορεί να συνεχίσει με τον αξονικό εκτός λειτουργίας.

Ο κ. Μητσιός ζήτησε από τον διοικητή Λαζ. Μακρή να καλυφθεί η επιδιόρθωση της βλάβης από την 5η ΥΠΕ, ως περίπτωση έκτακτης ανάγκης-που άλλωστε είναι. Του δηλώθηκε όμως ότι αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει και αναμένεται και η επίσημη έγγραφη απάντηση της 5ης ΥΠΕ. Οι προσπάθειες εξεύρεσης λύσης κατευθύνονται πλέον προς την Αθήνα και την κεντρική διοίκηση ενώ τα ασθενοφόρα πηγαινοέρχονται μεταξύ των δύο νοσοκομείων, δημιουργώντας μια ιδιότυπη «αστική συγκοινωνία»με προφανή την επιβάρυνση βαριών περιστατικών.

Σωτ. Ζαχαριάς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass