Προάσπιση υγείας στο δήμο Λαρισαίων

Δημοσίευση: 27 Απρ 2014 16:08 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:12

 

Του Μάριου Ξηρομερίτη, Ιατρού –ουρολόγου

Υποψήφιου δημοτικού συμβούλου –Νέα Λάρισα Ντίνος Διαμάντος

Δυστυχώς και από το μετερίζι του ιατρού αντιμετωπίζουμε στην καθημερινή πράξη το φάσμα της μεγάλης συχνότητας καρκίνου και μάλιστα σε νέες ηλικίες.

Το ίδιο άσχημο είναι όταν σε περιοχές γύρω από την πόλη και μέσα στα όρια του δήμου μας δεν έχουμε την στοιχειώδη παρέμβαση ως αυτοδιοίκηση σε θέματα προληπτικής ιατρικής και ενημέρωσης σε συνεργασία με τους ιατρούς.

  • Εδώ ο δήμος θα έπρεπε να αποτελέσει τον βασικό πυλώνα προώθησης και ανάδειξης των υπηρεσιών αυτών στην υγεία των δημοτών μας. Κάθε ΚΑΠΗ και κάθε αγροτικό ιατρείο χωρίς έξοδα παρά μόνο υποστηρικτικά με εθελοντές ιατρούς, θα πρέπει να βελτιώσουμε την εικόνα στην καθημερινότητα των συνανθρώπων μας και στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας ιδιαίτερα στο κομμάτι πρόληψη ενημέρωση και διευκόλυνση προς τις δομές υγείας του ΕΣΥ-ΠΕΔΥ.
  • Υπάρχει ένα 20-25% δημοτών –συμπολιτών που είναι ανασφάλιστοι με ανασφάλιστα παιδιά. Αυτό από μόνο του αποτελεί υγειονομική βόμβα σε επίπεδο δήμου και υπάρχει πρόταση άμεση και υλοποιήσιμη ώστε να καλυφθούν τα ανασφάλιστα παιδιά αρχικά-πυλωτικά στα όρια του δήμου μας .
  • Ως αγροτικός δήμος και μάλιστα σε συνεργασία  με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα αγροτικής διαχείρισης - υγείας θα έπρεπε να έχει δημιουργήσει βιοκλίνες .

Βιοκλίνες σημαίνουν  με απλά λόγια αντιμετώπιση της αλόγιστης διασποράς φυτοφαρμάκων από τα ψεκαστικά των αγροτών και από τις συσκευασίες τους.

Σημαίνουν όμως παράλληλα και προάσπιση της δημόσιας υγείας σε σχέση με τον καρκίνο που προκαλούν αυτά στον άνθρωπο!

Σημαίνουν όμως και νέες θέσεις εργασίας !

Έτσι θα έπρεπε να δρά και να λειτουργεί ένας δήμος με όραμα προοπτική αλλά και με υπευθυνότητα στην διαχείριση του παρόντος!

Αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων που απορρέουν από τον Καλλικράτη για την καλύτερη προάσπιση της υγείας των πολιτών !Μέχρι σήμερα περιμέναμε ποιο πρόγραμμα θα τρέξει η κεντρική διοίκηση και πως θα διαχειριστούμε τους συμβασιούχους. Δεν γίνεται όμως έτσι μια στρατηγική υγείας με καλύτερη παροχή υπηρεσιών στα πλαίσια ιδιαίτερα του δήμου Κοιλάδας και δήμου Γιάννουλης όπου η ενημέρωση και η πρόληψη πρέπει να έχουν τον κύριο λόγο με μπροστάρη τον δήμο. Σε αυτό το κομμάτι πάντοτε στην χώρα μας υπήρχε έλλειμμα και ποτέ δεν έδειξε διάθεση 4 χρόνια Καλλικρατικά  τώρα ο δήμος να συνδράμει σε αυτό!Εμείς το κάναμε πράξη και στην Κοιλάδα και στην Φαλάνη με δύο ιατρικές εκδηλώσεις και θα το πράξουμε και πιο οργανωμένα  ως νέα Δημοτική Αρχή!

-ΔΕΝ νοείται 4 χρόνια με τον Καλλικράτη  ο δήμος Λαρισαίων να μην έχει ολοκληρώσει Βιολογικούς καθαρισμούς στους πρώην δήμους Κοιλάδας και Γιάννουλης. Όταν το κόστος όλων των βιολογικών καθαρισμών δεν ξεπερνά τα 2,3 εκ ευρώ και το αποθεματικό της ΔΕΥΑΛ μπορεί να τα υλοποιήσει άμεσα. Σημειωτέον ότι οι πρώην δήμοι Γιάννουλης και Κοιλάδας έχουν στην 4ετία πληρώσει τεράστια ποσά ως δημοτικά τέλη στο δήμο Λαρισαίων .

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass