Παρέμβαση Μ. Χρυσοβελώνη στη Βουλή για τις διακομιδές ασθενών στη Μαγνησία

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2014 15:52 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:49

 

Το φλέγον θέμα της διακομιδής ασθενών, της διαχείρισης των ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας στη Μαγνησία που έχει ως συνέπεια καταγραφεί δυσάρεστων περιστατικών – ακόμη και θανάτων - θέτει στη Βουλή με ερώτησή της στον νέο Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Αναφέρει, συγκεκριμένα: «Το 2013 στη Μαγνησία σημαδεύτηκε από τον τραγικό χαμό κατοίκων και παραθεριστή εξαιτίας της υποστελέχωσης των πληρωμάτων και της έλλειψης ασθενοφόρων που θα κάλυπταν όλες τις βάρδιες, τουλάχιστον κοντά στα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα του νομού.

Για την κατάσταση αυτή απηύθυνα στην προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας διαδοχικές ερωτήσεις χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αντίθετα, πρόσφατα η κατάσταση χειροτέρευσε με την αψυχολόγητη μεταφορά των ασθενοφόρων από τα νοσοκομεία στο ΕΚΑΒ και με την αδικαιολόγητη ταλαιπωρία των οδηγών τους εξαιτίας των διαθεσιμοτήτων που επέβαλε ο κ. Γεωργιάδης για να ικανοποιήσει την Τρόικα.

Αποτέλεσμα των παραπάνω πράξεων και παραλείψεων είναι η δημιουργία τεράστιων κενών στις διακομιδές ασθενών. Για παράδειγμα στα 4 Κέντρα Υγείας του νομού εδώ και καιρό δεν λειτουργούν όλες οι βάρδιες λόγω έλλειψης οδηγών. Έτσι σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι, εν μέσω τουριστικής περιόδου, με τα ίδια και χειρότερα προβλήματα στη Μαγνησία, μολονότι μετά την απογοητευτική περυσινή επίδοση του υπουργείου Υγείας η τότε υφυπουργός Ζέττα Μακρή με είχε διαβεβαιώσει πως θα λαμβάνονταν όλα τα απαραίτητα μέτρα στελέχωσης των ασθενοφόρων με οδηγούς προκειμένου να αποφευχθούν νέες τραγικές καταστάσεις. Επειδή ο τομέας ΕΚΑΒ Βόλου καταγγέλλει το υπουργείο για αδράνεια, ερωτάσθε:

Τι θα πράξετε ειδικά στις τουριστικές περιοχές της Μαγνησίας για την έγκαιρη διακομιδή ιδιαίτερα των επειγόντων περιστατικών, έτσι ώστε να αποφευχθούν όμοια με τα περυσινά τραγικά όσο και δυσφημιστικά περιστατικά για την χώρα μας;»

                                               

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass