Πανελλήνιο συνέδριο Ρευματολόγων στη Λάρισα

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2013 17:52 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:42

To Πανελλήνιο Συνέδριο Ρευματικών και Αυτοάνοσων Παθήσεων κεντρικής Ελλάδας του 2013 γίνεται στη Λάρισα, στο ξενοδοχείο Imperial, στις 20-22 Σεπτεμβρίου. Το συνέδριο αυτό στοχεύει, όπως πάντα,  στην ενημέρωση γιατρών της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, νοσοκομειακών Ιατρών και νέων ρευματολόγων σε πρακτικά θέματα της καθημερινής κλινικής πρακτικής και στις νεότερες εξελίξεις των ρευματικών νοσημάτων. 

 Οπως σημειώνει ο καθηγητ΄ςη Παθλογίας Ρευματολογίας Λ. Σακκάς "η θεματολογία φέτος καλύπτει ευρύ πεδίο ενδιαφερόντων. Κάθε μέρα του συνεδρίου παρουσιάζονται πραγματικά κλινικά περιστατικά με βήμα προς βήμα διαγνωστική προσέγγιση των προβλημάτων μέχρι την τελική διάγνωση. Τι πρέπει να κάνει ο γιατρός σε πορφυρικό εξάνθημα δέρματος, ή σε αναιμία, ή άλλες συστηματικές εκδηλώσεις αυτοάνοσων νοσημάτων. Υπάρχει συμπόσιο για την ανοσολογία με απλά λόγια για να κατανοήσομε πως δρουν τα νέα βιολογικά φάρμακα, συμπόσιο για την κύηση σε γυναίκες με ρευματικές παθήσεις/φάρμακα, και συμπόσιο για παθήσεις ήπατος σε άτομα με ρευματικά νοσήματα.Περιλαμβάνονται επίσης οιτελευταίες θεραπευτικές εξελίξεις στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, την ψωριασική αρθρίτιδα, την ουρική αρθρίτιδα, την οστεοπόρωση και την οστεοαρθρίτιδα. Σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή ΟρθοπαιδικήΚλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας, υπάρχει συμπόσιο για την πρώιμη διάγνωση της σπονδυλαρθρίτιδας, πως αναγνωρίζονται βλάβες και οι ακολουθίες στη μαγνητική τομογραφία, και πως προετοιμάζεται ο ρευματοπαθής ασθενής για το χειρουργείο.   

 Οι ρευματικές και αυτοάνοσες παθήσεις είναι πολύ συχνές στην καθημερινή πράξη. Αρκεί να σημειωθεί ότι κάθε ασθενής με πυρετό που επιμένει, με πόνο στις αρθρώσεις, με αίμα στα ούρα, υγρό στους πνεύμονες, ή μυική αδυναμία, όταν δεν βρεθεί απάντηση μετά την αρχική εκτίμηση, πρέπει να παραπέμπεται σε ρευματολόγο.  Η έγκαιρη διάγνωση, όχι μόνο μειώνει το κόστος, αλλά αυξάνει πολύ τις πιθανότητες της πλήρους ίασης. Αντίθετα, καθυστέρηση στη σωστή θεραπεία, ή ακόμα χειρότερα λανθασμένη θεραπεία αυξάνει τις πιθανότητες για αναπηρία.  Στην Πανεπιστημιακή Ρευματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας οι γιατροί υπερηφανεύονται ότι βλέπουν τα επείγοντα ρευματολογικά περιστατικά εντός 24 ωρών.  Σήμερα, περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η ενημέρωση των γιατρών της πρωτοβάθμιας και νοσοκομειακής φροντίδας υγείας στις παθήσεις αυτές". 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass