Το Εργατικό Κέντρο για το 25ευρω στα νοσοκομεία

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2013 14:16 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:52

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, με ανακοίνωσή του «καταγγέλλει την συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, για την απόφασή της να επιβάλλει αύξηση στο χαράτσι για κάθε εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία και Κ.Υ, από τα 5 ευρώ στα 25 ευρώ από 1/1/2014, κάνοντας την υγεία ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα, προκαλώντας ταυτόχρονα λέγοντας ότι δεν είναι και τίποτα σπουδαίο!

Και δεν είναι μόνο αυτό, αφού παράλληλα οι ασφαλισμένοι πληρώνουν ακόμα περισσότερα για φάρμακα και εξετάσεις, επισκέψεις σε γιατρούς, την ώρα που η ανεργία μεγαλώνει, οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται συνεχώς, τα άλλα χαράτσια διαδέχονται το ένα το άλλο.

Μάλιστα η κυβέρνηση του κεφαλαίου, προκειμένου να εφαρμόσει το νέο βάρβαρο ταξικό μέτρο, απειλεί με πειθαρχικά μέτρα τους υγειονομικούς που καλούν τους ασθενείς να μην πληρώνουν το χαράτσι στα εξωτερικά ιατρεία.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση παρέχει πλούσια στήριξη στους μεγαλοεπιχειρηματίες της υγείας-πρόνοιας. Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, καλεί όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους να αντιδράσουν απέναντι σ’ αυτή την βάρβαρη πολιτική και να απαιτήσουν με οργανωμένο ταξικό αγώνα όχι μόνο να μην αυξηθεί το χαράτσι εισόδου στα Νοσοκομεία, αλλά να για να καταργηθεί κάθε πληρωμή για την υγεία - πρόνοια. Να διεκδικήσουν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας - πρόνοιας για όλο το λαό, που θα παρέχονται δωρεάν αποκλειστικά από το δημόσιο σύστημα υγείας-πρόνοιας.

Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στον τομέα αυτό και να απορροφηθεί το προσωπικό στο δημόσιο σύστημα υγείας-πρόνοιας.  Η χρηματοδότηση να γίνεται για την υγεία μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό, επιβαρύνοντας το μεγάλο κεφάλαιο γι’ αυτό.

Καλεί επίσης τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, ΚΥ, να αψηφήσουν τις απειλές, να αντισταθούν οργανωμένα απέναντι στο νέο χαράτσι, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς δωρεάν και όχι να μετατραπούν σε φοροεισπράκτορες του υπουργείου υγείας. Να απαιτήσουν εδώ και τώρα πλήρη χρηματοδότηση των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό» καταλήγει το ΕΚΛ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass