Διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στην Υγεία

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2013 22:41 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:58

Με σύνθημα «Επιβραβεύουμε την Καινοτομία, Προάγουμε την Υγεία», ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), με την υποστήριξη των Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) παρουσίασε σε Συνέντευξη Τύπου τον ανοιχτό διαγωνισμό με τίτλο «ΣΦΕΕ Innovation Project» που στόχο έχει την ανάδειξη καινοτόμων προτάσεων στο χώρο της Υγείας. Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΦΕΕ θα βραβεύσει τα πιο ώριμα και καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια με τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Τα βραβεία των νικητών περιλαμβάνουν χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ για τους 3 πρώτους νικητές και πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα στρατηγικής, ανάπτυξης επιχειρήσεων, πρόσβασης σε κέντρα εκπαίδευσης και έρευνας & ανάπτυξης, δικτύωσης για μεταφορά τεχνογνωσίας και δεξιοτήτων. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της στενής συνεργασίας με τις εταιρείες μέλη του ΣΦΕΕ, καθώς και μέσω του οικοσυστήματος «εργαλείων» του ID-GC για την στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Μέλη Κριτική Επιτροπής

Πρόκειται για καταξιωμένες προσωπικότητες με μεγάλη εμπειρία σε θέματα καινοτομίας, ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας. Προέρχονται από διάφορους τομείς όπως του κλάδο των Επιχειρήσεων, της Υγείας, της Τεχνολογίας και Εφαρμογών, των Επενδύσεων και της Ανάπτυξης Νεοφυών Επιχειρήσεων κ.ά. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής θα είναι ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Κωνσταντίνος Φρουζής ενώ μεταξύ των μελών είναι οι κ.κ. Αναστασόπουλος Σίμος Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Δουκίδης Γεώργιος Δ/ντης Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN), Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευριπίδης Κωνσταντίνος Πρόεδρος Λέσχης Επιχειρηματικότητας, Αντιπρόεδρος ΣΦΕΕ και Διευθύνων Σύμβουλος της GENESIS, Κάτσος Βασίλειος Γενικός Γραμματέας της ΠΕΦ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΦΑΡΜΑΤΕΝ, Κυριαζής Χάρης Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κυριακόπουλος Οδυσσέας Πρόεδρος του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών, Κύρκος Αντώνης Senior Partner Mckinsey & Company, Λαμπρινόπουλος Κωνσταντίνος Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων και Α’ Αντιπρόεδρος Λέσχης Επιχειρηματικότητας, Μπαρούτσου Βαρβάρα Συντονίστρια Επιτροπής Ιατρικών Διευθυντών ΣΦΕΕ, Ιατρική Διευθύντρια της SANOFI, Παναγούλιας Κωνσταντίνος Αντιπρόεδρος ΣΦΕΕ, Πρόεδρος Επιτροπής Ανάπτυξης & Προστιθέμενης Αξίας ΣΦΕΕ και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της ΒΙΑΝΕΞ, Συρμακέζης Σωτήρης Γενικός Διευθυντής Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, Τριπόδης Νίκος Διευθυντής Εταιρικής Στρατηγικής για το Group της NOVARTIS Switzerland, Mikhail Karim Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MSD Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας και Nordkamp Erik Πρόεδρος του Pharma Innovation Forum (PIF), Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της PFIZER και Alexander Zehnder, Διευθύνων Σύμβουλος της ROCHE.

 

Βασικά Στοιχεία Διαγωνισμού

  • Στόχος του διαγωνισμού «SFEE Innovation Project» είναι η αναγνώριση της καλύτερης καινοτόμου ιδέας, διαμορφωμένης ήδη σε επιχειρηματικό σχέδιο, στις συγκεκριμένες κατηγορίες του κλάδου της υγείας.  
  • Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν φυσικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών προσώπων ή νεοσυσταθέντα νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε μορφής. Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό θα πρέπει, κατά δήλωση τους, να έχουν τα νόμιμα δικαιώματα επί της υποβαλλόμενης υποψηφιότητας, ήτοι επί του επιχειρηματικού τους σχεδίου.
  • Διακεκριμένη Επιτροπή Αξιολόγησης, με διεθνή εμπειρία σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας (Επιχειρήσεων, Υγείας, Τεχνολογίας και Εφαρμογών, Επενδύσεων και Ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων), θα αξιολογήσει το σύνολο των προτάσεων με την ολοκλήρωση της υποβολής. Οι τελικοί νικητές θα βραβευτούν σε ειδική, ανοικτή για το κοινό, τελετή στο πλαίσιο των δράσεων της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας,  στα τέλη Νοεμβρίου 2013.

 

Η ανάπτυξη συνεργασιών και δικτύωσης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ανάμεσα σε ερευνητές, νέους επιχειρηματίες, φορείς καινοτομίας, θεσμικούς φορείς, μεγάλες επιχειρήσεις και μέλη της επενδυτικής κοινότητας των επιλεγμένων σχημάτων και ιδεών, αποτελούν προτεραιότητα της πρωτοβουλίας «SFEE Innovation Project» του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας.

 

Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και του Υπουργείου Υγείας.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass