ΚΑΤΑΡΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ 5Η ΥΠΕ

Μητρώο Αποκλειστικών Νοσοκόμων

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2013 22:34 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:00

Στη δημιουργία Μητρώου Αποκλειστικών Νοσοκόμων, προχώρησε η 5η Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, μετά από σχετική απόφαση του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές, που εμπίπτουν στα γεωγραφικά όρια της υγειονομικής περιφέρειας. Σε δελτίο τύπου της 5ης ΥΠΕ, αναφέρονται τα εξής:

• Στην 5η Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κατατέθηκαν συνολικά τριακόσιες σαράντα τέσσερις αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους/ες μέχρι τη 2η Σεπτεμβρίου 2013 και έγιναν δεκτές οι τριακόσιες είκοσι τρεις αιτήσεις, που περιελάμβαναν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, με την επισήμανση ότι κάθε ενδιαφερόμενος/η εγγράφηκε μόνο σε ένα νοσοκομείο μεταξύ των τριών επιλογών που δήλωσε αρχικά στην αίτηση.

• Για την κατάταξη των υποψηφίων στις θέσεις των ονομαστικών καταλόγων, λήφθηκαν υπόψη κοινωνικά, οικονομικά κριτήρια και η εμπειρία τους, βαθμολογούμενα σύμφωνα με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια.

• Η 5η Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας απέστειλε τους οριστικούς ονομαστικούς πίνακες στα νοσοκομεία αρμοδιότητάς της, μαζί με τις κάρτες ταυτοποίησης, που φέρουν τη φωτογραφία του/της αποκλειστικού/κής νοσοκόμου/ας και αναγράφει τα στοιχεία του/της. Οι κάρτες ταυτοποίησης έχουν παραδοθεί στην προϊσταμένη νοσηλευτικής υπηρεσίας του κάθε νοσοκομείου και από εκεί θα παραδοθούν στους/στις ενδιαφερόμενους/ες.

• Αρμόδια για τη διάθεση των αποκλειστικών νοσοκόμων του ονομαστικού πίνακα, είναι τριμελής επιτροπή που συγκροτείται σε κάθε νοσοκομείο με απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου και αποτελείται από τον/την προϊστάμενο/η της νοσηλευτικής υπηρεσίας, τον/την προϊστάμενο/η της διοικητικής υπηρεσίας και έναν νοσηλευτή/τρια με Β’ βαθμό, ο οποίος ορίζεται με απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου. Η ανωτέρω επιτροπή έχει την ευθύνη διάθεσης των αποκλειστικών νοσοκόμων, καθώς και την υποχρέωση ελέγχου των αποκλειστικών νοσοκόμων για τυχόν παραπτώματα, με δυνατότητα αντικατάστασής τους, σε περίπτωση που ο ασθενής υποβάλλει σχετικό αίτημα, ακόμα και οριστικού αποκλεισμού τους από τον ονομαστικό πίνακα, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος.

• Η διάθεση των αποκλειστικών νοσοκόμων στους ασθενείς γίνεται με τη σειρά αναγραφής τους στον πίνακα, και μέχρι εξαντλήσεως του πίνακα (κυκλική διάθεση-rotation), προκειμένου όλοι οι αναγραφόμενοι να πραγματοποιούν τον ίδιο αριθμό ημερομισθίων. Παραβίαση της σειράς γίνεται δεκτή, μόνο σε περίπτωση προσωπικής επιλογής του ασθενή σε συγκεκριμένο πρόσωπο, η οποία δηλώνεται με συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης με πλήρη στοιχεία του αιτούντος.

• Οι ονομαστικοί κατάλογοι κάθε νοσοκομείου της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας στάλθηκαν στο Υπουργείο Υγείας, όπως και των υπόλοιπων υγειονομικών περιφερειών, προκειμένου να καταρτιστεί το Εθνικό Μητρώο Αποκλειστικών Νοσοκόμων. Οι ανωτέρω ονομαστικοί πίνακες ισχύουν μέχρι 31-12-2013

• Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι εγγεγραμμένοι οφείλουν να ενημερώνουν το μητρώο για κάθε μεταβολή των στοιχείων που έχουν καταθέσει.

• O ονομαστικός πίνακας αποκλειστικών νοσοκόμων θα καταρτίζεται από την Υ.ΠΕ. σε ετήσια βάση κατά το μήνα Δεκέμβριο, με ισχύ από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους και

• Για τον ετήσιο κατάλογο του 2014 θα δοθεί νέα ανακοίνωση από την 5η Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, σχετικά με την ακριβή ημερομηνία υποβολής νέων αιτήσεων των ενδιαφερομένων κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.»

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass