ΕΡΩΤΗΣΗ κ. Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Να ανεγερθεί κτίριο του ΙΚΑ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2013 17:07 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:01

 

 

Η ανέγερση κτιρίου του ΙΚΑ στη Λάρισα είναι το θέμα ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ κ. Γιώργος Λαμπρούλης επισημαίνοντας: «Η προοπτική εγκατάλειψης από την κυβέρνηση και την διοίκηση του ΙΚΑ της ανέγερσης του νέου κτιρίου στη Λάρισα δημιουργεί εύλογες διαμαρτυρίες και αντιδράσεις από φορείς, εργαζόμενους και συνταξιούχους της περιοχής.

Ως γνωστό μετά την κατεδάφιση του παλαιού κτιρίου του ΙΚΑ, εδώ και μια δεκαετία περίπου, υπήρξαν κατ’ επανάληψη εξαγγελίες για ανέγερση νέου σύγχρονου κτιρίου τόσο από τις εκάστοτε κυβερνήσεις όσο και από τη διοίκηση του ΙΚΑ χωρίς όμως να δρομολογείται το έργο ανέγερσης. Αφορμή για τις έντονες ανησυχίες και διαμαρτυρίες των ασφαλισμένων αποτελούν τα όσα δημοσιοποιούνται τελευταία σχετικά με την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του ΙΚΑ - που σημειωτέον λειτουργούν σε κτίρια κάτω από απαράδεκτες συνθήκες τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ασφαλισμένους - σε εμπορικό κέντρο περιφερειακής συνοικίας της Λάρισας και της μετατροπής του ιδιόκτητου οικοπέδου του πρώην ΙΚΑ σε πάρκινγκ.

Η ενδεχόμενη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του ΙΚΑ στο συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα πρόσβασης, αφού δεν εξυπηρετεί από γεωγραφικής άποψης την πλειοψηφία των ασφαλισμένων που θα πρέπει να μετακινούνται είτε με δικά τους μέσα, είτε χρησιμοποιώντας δύο γραμμές αστικής συγκοινωνίας. Με βάση αυτή την εξέλιξη κρίνεται επιβεβλημένη η άμεση δημοπράτηση και κατασκευή ενός συγχρόνου κτιρίου που θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του ΙΚΑ, όπως εξάλλου είχε αποφασισθεί και εξαγγελθεί από τη διοίκηση του ΙΚΑ δια στόματος και του νυν διοικητή του στο ιδιόκτητο οικόπεδο. Με αυτό τον τρόπο θα εξυπηρετείται η μεγάλη πλειοψηφία των ασφαλισμένων που διαμένουν στο κέντρο της πόλης και έχουν πρόσβαση πεζή, αλλά και όσο μένουν σε συνοικίες αφού υπάρχει ίση σχετικά απόσταση από όλες τις συνοικίες.

Ερωτάται ο κ. υπουργός, τι μέτρα θα λάβει ώστε άμεσα να δρομολογηθεί η ανέγερση του νέου κτιρίου στον ιδιόκτητο χώρο του ΙΚΑ στη Λάρισα».

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass