ΤΕΛΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ «ΚΛΗΡΩΝΕΙ» ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Στο δεύτερο κύμα κινητικότητας 900 εργαζόμενοι

* Ανακοινώθηκαν οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία της Λάρισας

Δημοσίευση: 01 Νοε 2013 1:46 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:36
Από τα... «επείγοντα» θέματα, της αναδιάρθρωσης στην πρωτοβάθμια φροντίδας υγείας (ΕΟΠΥΥ – Κέντρα Υγείας) και της δεύτερης φάσης κινητικότητας εργαζομένων, θα υποχρεωθούν να περάσουν 42 νέοι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων, που τοποθετήθηκαν, χθες, με απόφαση του υπουργού Υγείας Αδ. Γεωργιάδη.
Σύμφωνα με την ίδια υπουργική απόφαση: Διοικητής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (όπως αναμενόταν άλλωστε) τοποθετείται ο Λαρισαίος ιατρός Αθανάσιος Μητσιός με αναπληρωτές διοικητές, στο ΠΝΛ την αρχιτέκτονα και περιφερειακή σύμβουλο Θεσσαλίας Ευδοκία Τζαβέλλα – Αδαμάκη και στο ΓΝ Λάρισας τον συνταξιούχο ιατρό Αθανάσιο Κουτσιανά ενώ τέλος, στο ΓΝ Τρικάλων τοποθετείται διοικητής ο Λαρισαίος οικονομολόγος Γεώργιος Σουφλιάς.
Χωρίς να υπολογισθούν χρόνια προβλήματα και στρεβλώσεις του ΕΣΥ αλλά και το αναμενόμενο, νέο, πάγωμα των πιστώσεων για λειτουργικές δαπάνες (εφημερίες κ.λπ.) η νέα διοικητική δομή νοσηλευτικών μονάδων της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας, που θα συμπληρωθεί και με τις τοποθετήσεις των υπόλοιπων διοικητών, θα κληθεί να διαχειρισθεί, τόσο την αναδιάρθρωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με τη «συγχώνευση» ΕΟΠΥΥ και Κέντρων Υγείας όσο και το δεύτερο κύμα κινητικότητας που, μετά τα νοσοκομεία της Αθήνας, θα αφορά σε 900 εργαζόμενους στα νοσοκομεία της περιφέρειας. Με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται (και) στα νοσοκομεία της Λάρισας που ήδη λειτουργούν ως διασυνδεόμενα.
ΚΕΣΥΠΕ
Προχθές συνεδρίασε το Κεντρικό Συμβούλιο (ΚΕΣΥΠΕ) των διοικητών Υγειονομικών Περιφερειών, παρουσία του υπουργού Υγείας, με τον κ. Γεωργιάδη να παραπέμπει σε επόμενη συνεδρίαση με τις οριστικές αποφάσεις να λαμβάνονται το αργότερο έως το τέλος Νοεμβρίου.
Συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΕ «θα γίνει και την άλλη βδομάδα» τόνισε χθες ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι «τα σχέδια των Υγειονομικών Περιφερειών δεν τελειώνουν σε μια συνεδρίαση. Τα συζητάμε και έχουν περιθώριο άλλης μίας βδομάδας για να έχουμε τις τελικές προτάσεις τις οποίες θα συζητήσουμε με βουλευτές, δημάρχους και τοπικές κοινωνίες. Πριν οποιαδήποτε τελική απόφαση προηγείται ένας διάλογος με όλους τους ενδιαφερομένους».
Σημειώνεται πως στην πρώτη συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΕ, πριν λίγες εβδομάδες, το υπουργείο Υγείας φαίνεται να υιοθέτησε την εισήγηση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας Λάζαρου Μακρή «για ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας μέσω της ανάπτυξης νέων Τμημάτων και Μονάδων στο ΓΝΛ», πρόταση που περιελάμβανε και την «επιστροφή» κλινικών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, από την οποία πρόταση εκτιμάται πως θα εξαιρεθεί τελικά η Γναθοχειρουργική κλινική ΕΣΥ.
ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
Το ζητούμενο ωστόσο αφορά στην κινητικότητα εργαζομένων στα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας με τον κ. Γεωργιάδη να παραδέχεται χθες πως «το Υπουργείο Υγείας για το δεύτερο κύμα της κινητικότητας έχει δεσμευτεί να συμμετέχει με 900 ανθρώπους. Θα δούμε την κατανομή και σύντομα θα είμαι σε θέση να σας παρουσιάσω το τελικό σχέδιο, όπως και την περασμένη φορά» κατέληξε ο υπουργός.
Το μόνο βέβαιο αυτή τη στιγμή είναι πως το πρόγραμμα κινητικότητας δεν αφορά σε γιατρούς. Ετσι, απομένει να αποδειχθεί, το κατά πόσο ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας θα αφορά στα νοσοκομεία της Λάρισας (τα οποία ήδη λειτουργούν ως διασυνδεόμενα) και σε ποιες υπηρεσίες τους.
Παρότι στελέχη του υπουργείου Υγείας διευκρινίζουν πως «κινητικότητα δεν σημαίνει απολύσεις προσωπικού» συνδικαλιστές των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις σχεδιαζόμενες μεταβολές, όπως έπραξαν χθες συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ στη συγκέντρωση των εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
Σε πολιτικό επίπεδο πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», καταβάλλονται προσπάθειες έτσι ώστε «τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας, παρά την κινητικότητα εργαζομένων, να μην επηρεασθούν σε επίπεδο κρεβατιών».
ΕΟΠΥΥ
Του προγράμματος κινητικότητας θα προηγηθεί η αναδιάρθρωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, εξέλιξη που αφορά ειδικότερα στο ΓΝ Λάρισας στο δυναμικό του οποίου είναι ενταγμένα, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά ιατρεία. Με τον κ. Γεωργιάδη να σημειώνει για το ίδιο θέμα πως «την επόμενη βδομάδα λογικά θα ανακοινώσουμε τις τελικές μας αποφάσεις για το τι θα κάνουμε ακριβώς για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και άρα με τον ΕΟΠΥΥ και την αναδιοργάνωσή του».
ΝΕΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ
Ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε χθες 42 νέους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές στα νοσοκομεία όλης της χώρας, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται και η τοποθέτηση των υπολοίπων διοικητών. Αναλυτικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας στα νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας τοποθετούνται οι εξής:
Στο ΠΓΝ Λάρισας: Μητσιός Αθανάσιος διοικητής, με αναπληρώτρια διοικήτρια την Τζαβέλλα – Αδαμάκη Ευδοκία. Στο ΓΝ Λάρισας: Κουτσιανάς Θεόδωρος αναπληρωτής διοικητής. Στο ΓΝ Τρικάλων: Σουφλιάς Γεώργιος διοικητής. Στο ΓΝ Καρπενησίου: Τσεκούρα Ελένη διοικητής και τέλος, στο ΓΝ – ΚΥ Κύμης: Χατζημαργαρίτης Ευάγγελος: αναπληρωτής διοικητής.
Ο πνευμονολόγος και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Αθανάσιος Μητσιός τοποθετείται διοικητής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στη θέση του οδοντιάτρου Ηλία Σκυλλάκου που εκτελούσε χρέη διοικητή από τον Απρίλιο του 2010.
Ο συνταξιούχος παθολόγος Αθαν. Κουτσιανάς, που θα αναπληρώσει τον κ. Κων. Καραμπάτσα (τοποθετήθηκε διοικητής στο ΓΝ Βόλου) στο ΓΝΛ, κατάγεται από την Καρδίτσα ενώ στο παρελθόν διετέλεσε διοικητής του ΓΝ Καρδίτσας, διευθυντής ΚΥ αλλά και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας.
Ο Λαρισαίος οικονομολόγος Γεώργιος Σουφλιάς, τοποθετείται στο ΓΝ Τρικάλων και στη θέση του απερχόμενου διοικητή Μιχ. Λοπατατζίδη. Ο κ. Σουφλιάς, μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει πρόεδρος στο ΔΣ του ΕΟΜΜΕΧ, πρόεδρος στο ΔΣ του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας αλλά και αντιπρόεδρος της κεντρικής διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, με συνδικαλιστική δράση στον επιστημονικό και επαγγελματικό τομέα.
Η αρχιτέκτων μηχανικός Ευδοκία Τζαβέλλα – Αδαμάκη από τον Βόλο, τοποθετείται αναπληρώτρια διοικήτρια στο ΠΝΛ στη θέση του παραιτηθέντος καθηγητή Παθολογίας Γ. Νταλέκου. Σημειώνεται πως με την τελευταία προκήρυξη θέσεων διοικητών νοσοκομείων, δυνατότητα υποβολής αιτήσεων είχαν και μέλη ΔΕΠ, χωρίς πλέον η θέση του αναπλ. διοικητή σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία να καταλαμβάνεται υποχρεωτικά από πανεπιστημιακό καθηγητή και μετά από εισήγηση του οικείου Ιατρικού Τμήματος.
Η κ. Τζαβέλλα έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ. του ΕΟΤ, αντινομάρχης Μαγνησίας και αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας καθότι σήμερα είναι εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος, ενώ στις τελευταίες εθνικές εκλογές κατήλθε με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ως υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας. Διευκρινίζεται πως οι νέοι διοικητές θα αναλάβουν επισήμως καθήκοντα μετά τη δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass