ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΟΘΟΝΕΣ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκσυγχρονίζονται τα φαρμακεία της Λάρισας

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2013 20:14 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:23
  
Μπορεί το τελευταίο διάστημα η συζήτηση να έχει επικεντρωθεί στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και στις επιπτώσεις της πολιτικής στους ασφαλισμένους αλλά αυτό δεν απέτρεψε τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας να επενδύσει στις νέες τεχνολογίες.
Μπορεί από την 1η Ιανουαρίου, με βάση και τις πρόσφατες αποφάσεις του υπουργείου Υγείας, η είσοδος στο φαρμακείο να... κοστίζει ακριβότερα, αλλά σε λίγους μήνες οπότε και θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, τα φαρμακεία του νομού θα γίνουν πιο φιλικά στους πολίτες, ακόμη και... όταν θα είναι κλειστά.
Ο λόγος για την εγκατάσταση διαδραστικών οθονών στις βιτρίνες (αλλά και στο εσωτερικό των φαρμακείων) μέσω των οποίων θα δίδονται χρηστικές πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους. Από το πλησιέστερο φαρμακείο που εφημερεύει με υπόδειξη, μέσω χάρτη, για τη συντομότερη διαδρομή, το εφημερεύον νοσοκομείο έως και πληροφορίες με αφορμή επίκαιρα θέματα κατά περιόδους.
Από τον αντιγριπικό εμβολιασμό το φθινόπωρο έως και τη χρήση αντηλιακών το καλοκαίρι. Για τους εξοικειωμένους με τις νέες τεχνολογίες, η παροχή πληροφοριών θα αποτελέσει «παιχνίδι» ενώ για τους ηλεκτρονικά αναλφάβητους, η ενημέρωση θα γίνεται μέσω ηχητικών μηχανημάτων.
«Η επένδυσή μας στις νέες τεχνολογίες, σημειώνει στην «Ε» ο πρόεδρος του ΦΣΛ Γιάννης Μακρυγιάννης, είναι όντως πρωτοποριακή για την περιοχή μας αλλά επί της ουσίας δεν κάνουμε κάτι παραπάνω, από το ανταποκριθούμε στις ανάγκες της εποχής υιοθετώντας σκέψεις και προτάσεις συμπολιτών για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους».
Για να προσθέσει πως «το νέο σύστημα έχει ήδη τοποθετηθεί σε 50 φαρμακεία της Λάρισας και σε μερικούς μήνες το πρόγραμμα θα έχει ολοκληρωθεί για όλα τα φαρμακεία μας. Δίνοντας τη δυνατότητα στον πολίτη να ενημερώνεται από εποχικές ανάγκες μέχρι και σε καθημερινά θέματα, όπως αυτά των εφημεριών, φαρμακείων, νοσοκομείων και ιατρών». 
«ΦΙΛΙΚΗ ΦΩΝΗ»
«Καλώς ορίσατε στο φαρμακείο μας! Είναι η νέα φιλική φωνή που θα ακούγεται στο εξής, στα περισσότερα φαρμακεία του νομού Λάρισας μέσω διαδραστικών οθονών τελευταίας τεχνολογίας» σημειώνει ο κ. Κ. Παλιοτζήκας εκ μέρους της εταιρίας που υλοποιεί το έργο, μιλώντας στην «Ε».
Για να προσθέσει πως «πρόκειται για μια καινοτόμο λύση με γνώμονα τον κοινωνικό χαρακτήρα της επιχείρησης, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες των φαρμακείων προς τους καταναλωτές. Η κίνηση αυτή απευθύνεται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες που απαρτίζουν την πόλη μας, ανεξαρτήτως ηλικίας και τεχνολογικής κατάρτισης.
Χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής, η εταιρία έχει αναπτύξει ειδικό λογισμικό που προβάλλεται σε διαδραστικές οθόνες-τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του χώρου - και παρέχει κατατοπιστικές πληροφορίες για μια ποικιλία θεμάτων.
Ακουμπώντας τη βιτρίνα το σύστημα «ζωντανεύει» και αρχίζει να αλληλεπιδρά με το χρήστη που με τα κατάλληλα αγγίγματα μπορεί να πλοηγηθεί μέσα στο μενού. Ο χρήστης μπορεί να ενημερωθεί για τις εφημερίες φαρμακείων παιδιάτρων και νοσοκομείων, τη συγκεκριμένη ώρα ταξινομημένα κατά απόσταση. Ο περαστικός μπορεί να επιλέξει το φαρμακείο που τον ενδιαφέρει και να εμφανιστεί σε χάρτη βοηθώντας στη δρομολόγησή του.
Επιπλέον οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε συμβουλές για θέματα υγείας και ομορφιάς, πατώντας ένα κουμπί, ακόμα και όταν το φαρμακείο είναι κλειστό. Ένα απλό παράδειγμα θα μπορούσε να είναι η αντιμετώπιση των παιδικών ψειρών, η αντιμετώπιση του κρυολογήματος, η επιλογή βρεφικού γάλακτος, ή κατάλληλου αντηλιακού για το καλοκαίρι.
Το υλικό του συστήματος αποτελείται από μεγάλης ευκρίνειας οθόνες με ευανάγνωστους χαρακτήρες. Επιπλέον υποστηρίζεται και φωνητικά για να μπορέσει να διευκολύνει συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων όπως άτομα μεγάλης ηλικίας, ή άτομα με προβλήματα στην ακοή - όραση, χωρίς όμως να χάνει τη χρηστικότητα του για ανθρώπους πιο εξοικειωμένους με την τεχνολογία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις προηγμένες δυνατότητες του συστήματος χωρίς να γίνεται κουραστικό» καταλήγει ο κ. Παλιοτζήκας.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass