ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «Δ. ΠΑΣΧΑΛΗΣ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ

Εγκαίνια Νο 2 για το Ιατρείο Πλαταμώνα!

* ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2013 2:24 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:47
ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ
Του Κώστα Τσόλα
Με σεμνότητα, αλλά και μέσα σε γιορτινό κλίμα πραγματοποιήθηκαν το πρωί της περασμένης Κυριακής τα εγκαίνια του Περιφερειακού Ιατρείου Πλαταμώνα στην καρδιά της κοσμοπολίτικης κωμόπολης, σε ένα άρτιο κτίριο που προσέφερε δωρεάν ο Αγροτικός συνεταιρισμός προς τον Δήμο Δίου – Ολύμπου για τον σκοπό αυτό. Σ’ αυτό το γιορταστικό κλίμα τη δική της νότα έδωσε και η Δημοτική Φιλαρμονική Λιτοχώρου του Δήμου Δίου – Ολύμπου παιανίζοντας χριστουγεννιάτικους σκοπούς και τραγούδια, τα μέλη της οποίας χειροκροτήθηκαν έντονα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη Κυριακή, όπως έγραψε η «Ε» πραγματοποιήθηκαν εγκαίνια και από το Νοσοκομείο Κατερίνης.
Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η προχθεσινή Κυριακή, γιορτή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας, επελέγη συμβολικά να γίνει και τυπικά η τελετή παράδοσης του σύγχρονου Περιφερειακού Ιατρείου Πλαταμώνα, από τον Δήμο Δίου – Ολύμπου στο Νοσοκομείο Κατερίνης.
Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, μιλώντας ο δήμαρχος Δίου – Ολύμπου κ. Γιώργος Παπαθανασίου αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλαταμώνα κ. Γιάννη Σπαθάρη, τη διοίκηση και τα μέλη του για τη μεγάλη προσφορά να διαθέσουν το κτίριο δωρεάν στον Δήμο ώστε αυτό να γίνει ιατρείο, αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά που έκανε, και όχι για πρώτη φορά, το Ίδρυμα Διονυσίου Πασχάλη και στον Πλαταμώνα και ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ιδρύματος γι’ αυτή τη μεγάλη προσφορά.
Επίσης ο δήμαρχος Δίου – Ολύμπου σημείωσε αρχικά με έμφαση ότι τα εγκαίνια πρέπει να ενώνουν και όχι να χωρίζουν.
Ο κ. Παπαθανασίου έκανε επίσης μια εκτενή αναφορά στο Περιφερειακό Ιατρείο Πλαταμώνα ευχαριστώντας το Ίδρυμα Διονυσίου Πασχάλη το οποίο θα αναλάβει να το εξοπλίσει με τα επιπλέον ιατρικά μηχανήματα που απαιτούνται.
Ο δήμαρχος έθεσε όμως και το πλέον καίριο ζήτημα που αφορά στην περίθαλψη των πολιτών του Πλαταμώνα και της ευρύτερης περιοχής και αυτό είναι η ουσιαστική λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου του Πλαταμώνα. Ο κ. Παπαθανασίου, με την ευαισθησία που τον διακατέχει και στα θέματα υγείας έθεσε καίρια ερωτήματα προς κάθε αρμόδιο σε ό,τι αφορά στην υγεία σε επίπεδο νομού Πιερίας. Έθεσε δηλαδή το αυτονόητο, αυτό που θέτουν και οι κάτοικοι του Πλαταμώνα. Δηλαδή τα εγκαίνια του ιατρείου έγιναν. Υπάρχουν γιατροί να το στελεχώσουν; Ερώτημα το οποίο καιρό τώρα θέτουν και οι κάτοικοι της περιοχής αφού τον Πλαταμώνα, τώρα τον χειμώνα επισκέπτεται ιατρός μόνο μια φορά την εβδομάδα μη μπορώντας να εξυπηρετήσει τους κατοίκους ούτε καν για το γράψιμο φαρμάκων, πόσο δε περισσότερο αν υπάρχουν άμεσες ανάγκες περίθαλψης ασθενών.
Νωρίτερα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλαταμώνα κ. Γιάννης Σπαθάρης ευχαρίστησε τον Δήμο, το Ίδρυμα Δ. Πασχάλη και το Νοσοκομείο Κατερίνης για την προσφορά τους, αναφερόμενος και ο ίδιος στην ανάγκη το Περιφερειακό Ιατρείο Πλαταμώνα σύντομα να αποκτήσει και το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό.
Στην εκδήλωση μίλησε και η τέως πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του Α.Π.Θ. – παιδίατρος – ιατρός Κοινωνικής Ιατρικής κ. Άννα Φαχαντίδου.
Αμέσως μετά, χαιρέτισε ο ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Νικόλαος Γεωργιάδης ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «σ’ αυτή την εποχή της κρίσης, πράξεις σαν κι αυτή (παραχώρηση και ανακατασκευή κτιρίου για να λειτουργήσει ως Περιφερειακό Ιατρείο) που έγινε στον τόπο σας, σημαίνει ότι εμείς δεν θα γονατίσουμε, θα ξεπεράσουμε την κρίση και θα επιζήσουμε όπως ζούσαμε παλιά».
Η σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του προέδρου του ομωνύμου Κοινωφελούς Ιδρύματος κ. Διονύση Πασχάλη ο οποίος με ιδιαίτερη σεμνότητα ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και Καλή Χρονιά.
Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς υποστράτηγος κ. Γεώργιος Ντζιμάνης, ο διοικητής της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου ταξίαρχος κ. Νικόλαος Γρυλλάκης, ο ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Νικόλαος Γεωργιάδης, ο καθηγητής Ερευνητής Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Γαλλής, καθώς και εκπρόσωπος του βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δίου-Ολύμπου κ. Γιώργος Κωτούλης, οι αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Φαρμάκης, κ. Σοφία Νούλα και Σοφία Ζουρζούρα, οι πρόεδροι Νέας Εφέσου κ. Δημήτρης Κατιρτζής μαζί με εθελοντές Ερυθροσταυρίτες, Παντελεήμονα κ. Παντελής Αντωνόπουλος, Σκοτίνας κ. Γιώργος Πληξίδας και Πόρων κ. Νίκος Παπανικολάου.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γιώργος Ελευθερίου (που συντόνιζε την εκδήλωση), Θεόδωρος Τζίκας, Βασίλης Γκατζάς και Δημήτρης Χατζής.
Τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων, εθελοντές πυροσβέστες, πολλοί δημότες κυρίως από την περιοχή Πλαταμώνα και Πόρων.
Τέλος, για ανεξάρτητους λόγους της θελήσεώς τους, δεν μπόρεσαν να παραστούν στην εκδήλωση ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πλαταμώνα κ. Δανιήλ Σπανόπουλο για λόγους υγείας, όπως επίσης και ο αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Βροχαρίδης, ο οποίος απουσίαζε στην Αθήνα λόγω του θανάτου της συζύγου του.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass