ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΟΚΑΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Παζάρι ενάντια στην ανεργία

* Θα λειτουργεί μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, στο νεοκλασικό κτίσμα της οδού Μανωλάκη 9-11

Δημοσίευση: 04 Απρ 2015 10:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:43

Της Λένας Κισσάβου

Στην εποχή της οικονομικής κρίσης, ανθρώπινες ζωές δοκιμάζονται στο έπακρο. Βρίσκονται σε αδιέξοδο, αγγίζουν τα όρια της εξαθλίωσης και με μεγάλο ψυχικό πόνο, πορεύονται ψάχνοντας να βρουν κάτι να στηρίξει τον δύσκολο δρόμο τους, για να μην λυγίσουν…

Υπάρχουν άνεργοι και άστεγοι Λαρισαίοι, άλλοτε εργαζόμενοι και με οικονομική αυτονομία, που σήμερα φιλοξενούνται σε σπίτια, φίλων και συγγενών. Οι ζωές και οι …πόνοι ενώνονται, μοιράζοντας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ό,τι έχει καθένας να προσφέρει στον άλλο.

Αυτή την ανθρωπιά, αυτό το άγγιγμα ψυχής που δίνουν, ζητούν από την κοινωνία να το στηρίξει, να το κατανοήσει και να προσφέρει, για να καταφέρουν μια αξιοπρεπή διαβίωση, όσο ακόμη …ελπίζουν για κάτι καλύτερο.

Μέλη του Συλλόγου ανέργων Λάρισας «Ηλιαχτίδα», το Κέντρο Πρόληψης ΟΚΑΝΑ «Ορφέας», ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός «Νοσταλγαία» Αγίων Αναργύρων και ο Σύλλογος «Ευχή Ζωής», ενώθηκαν λοιπόν προκειμένου να καταφέρουν αυτό τον στόχο, να στηρίξουν τους ανέργους της πόλης μας, πραγματοποιώντας από σήμερα ένα «Παζάρι Αγάπης και Αλληλεγγύης», με είδη που κατασκεύασαν μέλη του Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» και με προϊόντα του «Νοσταλγαία», που θα προσφέρονται σε χαμηλές τιμές.

Αναλυτικότερα, τα έσοδα του παζαριού θα διατεθούν στον Σύλλογο Ανέργων «Ηλιαχτίδα» και στις οικογένειες των ανέργων που αυτό το Πάσχα δεν έχουν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στα στοιχειώδη, καθώς και σε αυτούς που είναι άνεργοι και ταυτόχρονα άστεγοι και φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών ή μελών του Συλλόγου.

Το παζάρι θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης στην οδό Μανωλάκη 9-11, (νεοκλασικό κτίσμα) μέχρι και τη Μεγάλη Δευτέρα και θα λειτουργεί τις ώρες 10.00 -14.00 και 17.00 μέχρι 20.00.

«ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ…»

Για τη δράση αυτή, οι συμμετέχοντες έδωσαν χθες συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης, παρουσιάζοντας το μήνυμά της.

«Γνωρίστε μας…», ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Ανέργων κ. Ιωάννα Γαγάρα, αναφερόμενη στα έργα που φιλοτέχνησαν τα μέλη του συλλόγου στα εργαστήρια που λειτουργεί, και όπου απασχολούνται, καταθέτοντας εκεί όλη τους την ενέργεια και ανάγκη για δημιουργία, προσπαθώντας να ξεφύγουν από την παθητικότητα της κατάστασης ανεργίας.

«Εδώ τελειώνει η κατάθλιψη και ξεκινά η δημιουργία…» τόνισε η κ. Γαγάρα, για τις προσπάθειες των ανέργων μελών, να βιώσουν μια άλλη πραγματικότητα, από αυτή που παρασύρει κάποιον όταν βρίσκεται σε μια τέτοια κατάσταση.

Η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης κ. Λίτσα Λιακούλη, για το μήνυμα της εκδήλωσης και για τη συμβολή του Κέντρου, σε αυτή, τόνισε μεταξύ άλλων: «Το Κέντρο Πρόληψης ΟΚΑΝΑ «Ορφέας», μέσα από τη διαδρομή του διεκδίκησε σημαντικό παρεμβατικό ρόλο στην τοπική κοινότητα, τόσο στον κεντρικό πυρήνα της πρόληψης όσο και – κυρίως τα τελευταία χρόνια – με δράσεις που εντάσσονται στο πεδίο της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης του ατόμου και συνοχής του κοινωνικού ιστού.

Με πυξίδα αυτόν ακριβώς τον διττό ρόλο μας, αναπτύσσουμε αυτή τη δράση, στο πνεύμα των ημερών.

Τα στατιστικά δεδομένα αποδεικνύουν πλέον με απόλυτη σαφήνεια ότι η πρόληψη κερδίζει σταθερά το στοίχημά της και αναδεικνύεται η μοναδική ασφαλής οδός, μέσω της οποίας μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι στο εγγύς μέλλον, θα έχουμε μια κοινωνία πιο συνειδητοποιημένη, απαλλαγμένη από εξαρτήσεις, ουσίες και μέσα και θα καταστεί μονόδρομος ο δρόμος της δημιουργίας και της ζωής. Γνωρίζουμε επίσης όλοι τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας και στους πολίτες της που αισθάνονται εγκλωβισμένοι σε μια ζωή που δεν τη διάλεξαν και προσπαθούν να αντιδράσουν με πολλούς τρόπους, μπροστά στα καθημερινά αδιέξοδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι άνθρωποι, κυρίως νεαρής ηλικίας, να αισθάνονται ότι δεν αντέχουν, δεν μπορούν να συνυπάρξουν με όλα όσα τους περιτριγυρίζουν και διαλέγουν τον δρόμο της «εύκολης διαφυγής», μέσα από ουσίες όπως ναρκωτικά, αλκοόλ κ.λ.π. ή μέσα όπως βία, internet κ.λ.π.

Σ’ αυτές τις συνθήκες, τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε έχουμε χρέος να δείξουμε τον δρόμο της δημιουργίας και της ελπίδας, στηρίζοντας μέσα από τη δράση μας όλους όσοι νιώθουν τώρα περισσότερο ευάλωτοι και τείνουν να καταφύγουν στις ουσίες και στα μέσα που τους προσφέρουν την ψευδαίσθηση της διαφυγής, αλλά κυρίως, εφοδιάζοντας τα παιδιά μας και τους νέους μας με όλα τα αναγκαία μέσα, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των καιρών και των ουσιών.

Η ανεργία στο νομό μας έχει εκτιναχθεί σε πρωτοφανή επίπεδα και η ανέχεια μαστίζει πολλές οικογένειες, πλήττοντας ανεπανόρθωτα κυρίως νέους ανθρώπους, που βιώνουν πρωτοφανή αδιέξοδα.

Από το Κέντρο Πρόληψης στέλνουν το μήνυμα, για την αυριανή συμμετοχή τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: Στο Κέντρο Πρόληψης πιστεύουμε ότι πρόληψη είναι να νοιάζεσαι για τον συνάνθρωπο με κάθε τρόπο, να ενεργοποιείσαι ο ίδιος και να γίνεσαι παράδειγμα για τους άλλους, να κάνεις την αλληλεγγύη πράξη καθημερινή, να μην κλείνεσαι στο μικρόκοσμό σου, να χαίρεσαι να δίνεις και να παίρνεις βοήθεια, να χαρίζεις τον χρόνο σου και το υστέρημά σου άδολα. Η ανθρωπιά δεν είναι αυτονόητη…».

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν και τα μέλη του γυναικείου συνεταιρισμού «Νοσταλγαία» Αγίων Αναργύρων κ. Δέσποινα Μανώλη και Ιωάννα Κισκίρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass