ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ

«Αναξιόπιστο …εργαλείο ο υγειονομικός χάρτης της Ελλάδας»

Δημοσίευση: 15 Απρ 2015 23:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:06

Ο βουλευτής Λάρισας του «Ποταμιού» κ. Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με την αξιοπιστία και τη συχνότητα ενημέρωσης των στοιχείων του Υγειονομικού Χάρτη της Ελλάδας.

Όπως τόνισε: «Η δημιουργία Υγειονομικού Χάρτη αποτελεί επιμέρους δράση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Υγεία 2008-2012. Για την επίτευξη των στόχων ενός αποτελεσματικού συστήματος υπηρεσιών υγείας εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση συνιστά η ύπαρξη έγκυρης πληροφόρησης για τις πραγματικές ανάγκες σε δομές, προσωπικό, εξοπλισμό, μέτρα και προγράμματα. Η κατάρτιση του Χάρτη, 32 χρόνια μετά την ψήφιση του ιδρυτικού νόμου 1397/83 του ΕΣΥ, συνιστά σημαντικό γεγονός, καθώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τον σχεδιασμό παρεμβάσεων – άμεσων και μακροπρόθεσμων – που επιδιώκουν την αναβάθμιση του ΕΣΥ.

Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε ο Χάρτης το 2013, περιείχε σωρεία λαθών που επέβαλαν την επανεξέτασή του. Ο Χάρτης αποσύρθηκε, έγιναν διορθώσεις και αναρτήθηκε νέος, όπου, όμως, και πάλι εντοπίστηκαν λάθη και ανακρίβειες.

Δεδομένων των λαθών του Χάρτη, δεν μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη βάση δεδομένων/στατιστικών στοιχείων, για οποιαδήποτε ριζική αναδιοργάνωση σε επίπεδο δομών, προσώπων και υπηρεσιών.

Παρόλο που ο Χάρτης κόστισε περίπου πέντε εκατ. ευρώ, φαίνεται να εξελίσσεται σε αναξιόπιστο και αλυσιτελές εργαλείο.

Ερωτάται, λοιπόν, ο κ. υπουργός Υγείας: Έχουν ολοκληρωθεί όλα τα υποέργα; Ποιο είναι το ακριβές ποσό που δαπανήθηκε από το ΕΣΠΑ και ποιο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για την ολοκλήρωση του Υγειονομικού Χάρτη; Ποια είναι η συχνότητα ενημέρωσης των στοιχείων του Χάρτη; Που οφείλονται τα ανακριβή/ελλιπή στοιχεία και πως σκοπεύει το Υπουργείο να επιλύσει το πρόβλημα, ώστε ο Χάρτης να γίνει αξιόπιστος και λειτουργικός;».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass