ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ «ΙΜΠΕΡΙΑΛ»

Ενημερώθηκαν για τη σχέση σεξ και κατάθλιψης

Δημοσίευση: 25 Απρ 2015 10:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:24

Του Κ. Γκιάστα

Κάποιοι φεύγοντας μετρούσαν το μέγεθος των δακτύλων τους, άλλοι πάλι έπιαναν τις κοιλιές τους, μερικοί έκαναν υπολογισμούς ενώ πολλοί πήγαν με επιστημονικές αποδείξεις πλέον για να μιλήσουν με τις-τους συντρόφους τους. Όλοι πάντως έφυγαν σαφώς με ευχάριστη διάθεση από αίθουσα του ξενοδοχείου Imperial όπου και παρακολούθησαν ένα από τα συνολικά 88 στρογγυλά τραπέζια του 23ου Πανελλήνιου Συνέδριου Ψυχιατρικής και αφορούσε στο ζήτημα της σεξουαλικότητας.
Η αίθουσα πάντως αποδείχθηκε πολύ μικρή καθώς σύνεδροι αλλά και απλοί πολίτες την γέμισαν ασφυκτικά περιμένοντας απαντήσεις γύρω από θέματα που συζητιούνται σπάνια σε επίσημα τραπέζια αλλά πολύ συχνά σε παρέες…
Αρχικά το κοινό άκουσε τον κ. Λ. Αθανασιάδη να αναφέρεται στο ερώτημα: «Υπάρχει σχέση ανάμεσα στο μέγεθος του πέους και στα δάκτυλα;». Ο κ. Αθανασιάδης τόνισε μεταξύ άλλων πως φυσικά και υπάρχουν έρευνες που σχετίζουν το μέγεθος των δακτύλων 2D:4D (δείκτη και παράμεσου) με το μήκος του πέους (φέρνοντας μάλιστα πολλά παραδείγματα) αλλά υπάρχουν και αντικρουόμενες απόψεις. «Εσείς μπορείτε να πάρετε αυτήν που σας συμφέρει» τόνισε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια ο γνωστός κ. Θ. Ασκητής αναφέρθηκε στο αν «Το στοματικό σεξ είναι θετικός παράγοντας εναντίον της κατάθλιψης». Αρχικά έκανε μια αναφορά σε ιστορικά στοιχεία λέγοντας: «Οι πρώτες αποδείξεις πεολειχίας έρχονται από τους Αιγυπτιακούς χρόνους σε πάπυρους και τοιχογραφίες. Στην αρχαία Ελλάδα το στοματικό σεξ θεωρούνταν αρχικά ομοφυλοφιλική πρακτική μέχρι και τα τέλη του 6ου αιώνα Π.Χ. Δεν απεικονιζόταν στους αμφορείς γιατί δεν ήταν το ίδιο αποδεκτό όπως και οι άλλες σεξουαλικές πράξεις. Στην αρχαία Ρώμη ήταν λόγος τιμωρίας ενώ στην αρχαία Κίνα ήταν ένα μονοπάτι που μπορούσε να φτάσει μέχρι τη φώτιση μέσω της κατάποσης. Στο μεσαίωνα ήταν καταδικασμένη ως αμαρτωλή ενώ ο χριστιανισμός μέχρι τον 19ο αιώνα το αντιμετωπίζει ως θανάσιμο αμάρτημα και στον ιουδαϊσμό επιτρέπεται μόνο στα παντρεμένα ζευγάρια».
Αφού μίλησε και για τις ταινίες και στο «ντόρο» γύρω από τον Μάικλ ΝτάγΚλας και τον ιό HPV (κάτι που έζησε στην καθημερινότητα του ο ίδιος ο κ. Ασκητής καθώς πολλοί ήταν αυτοί που τον ρωτούσαν αν κινδυνεύουν με το στοματικό σεξ) κατέληξε εν τέλει πως φυσικά και λειτουργεί κατά της κατάθλιψης.
Έπειτα μίλησε ο κ. Γ. Πάγκαλος για τη σχέση της μεγάλης κοιλιάς και του σεξ. Μεταξύ άλλων τόνισε πως «Σε μια μελέτη που έγινε στην Ινδία γραμμένη σε φαρσί, αναφέρονται πως 500 άνδρες στο Ραζαστάν δεν μπορούσαν να βρούνε το όργανό τους λόγω της μεγάλης κοιλιάς. Είχαν την ψευδαίσθηση που είχαν μικρό όργανο και χρειαζόταν προσθετική αλλά δεν επιβεβαιώθηκε με την κλινική εξέταση. Η εικόνα με τα όργανα που έβλεπαν σε ταινίες πορνό σε συνδυασμό με την γκρίνια των γυναικών τους προκάλεσε συναισθηματική πίεση και κατάθλιψη».
Καταλήγοντας ανέφερε ότι : «Η παχυσαρκία σχετίζεται με στυτική δυσλειτουργία, με μειωμένη τεστοστερόνη και κατ' επέκταση με μειωμένη λίμπιντο και διάθεση για σεξ ενώ σε παχύσαρκους ασθενείς εμφανίζεται καλύτερος λανθάνων χρόνος εκσπερμάτησης (έχουν διάρκεια)».
Εν τέλει ανέβηκε στο βήμα η κ. Φ. Φερενίδου όπου και μίλησε για το σημείο “G” των γυναικών λέγοντας πως το θέμα έχει ηθικές κοινωνικές προεκτάσεις καθώς «η αναζήτησή του υπό τις κοινωνικές πιέσεις και την προβολή των ΜΜΕ μπορεί για κάποιες γυναίκες να αποτελεί καταλυτικό παράγοντα». Επίσης τόνισε πως «στην Αμερική υπάρχουν ιατρικά κέντρα που χρησιμοποιούν μεθόδους τεχνικές ενίσχυσης του σημείου με κολαγόνο που υπόσχονται μεγαλύτερη απόλαυση κάτι για το οποίο οι ιατρικές κοινότητες είναι αντίθετες».
Συμπερασματικά κατέληξε η κ. Φερενίδου πως «όντως η περιφερειακή περιοχή του προσθίου τοιχώματος του κόλπου παρουσιάζει μια ευαισθησία σε σχέση με άλλα σημεία του κόλπου. Η ύπαρξη όμως συγκεκριμένου σημείου δεν έχει ακόμα αποδειχθεί» ενώ υπογράμμισε ότι «Το ταξίδι μετράει και όχι ο προορισμός. Τα συμπεράσματα δικά σας…» όπως είπε και η ίδια.
* Το 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής, που επικεντρώνεται στις συνέπειες και την αντιμετώπιση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης στην ψυχική υγεία του ελληνικού πληθυσμού, συνεχίζεται σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή. Παράλληλα συνδιοργανώνεται το 2ο Πανελλήνιο Ψυχοφαρμακολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, ενώ σ΄ αυτό εντάσσονται και η 1η Πανελλήνια Εκπαιδευτική Ημερίδα Νέων Ψυχιάτρων καθώς και η 29η Πανελλήνια Εκπαιδευτική Ημερίδα Ειδικευομένων Ψυχιάτρων.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass