ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΦΥΞΙΑΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Υπό το μηδέν η ρευστότητα στο Πανεπιστημιακό

*Στάγδην ρέει η «κάνουλα» από το υπουργείο, το Ίδρυμα χρωστάει παντού

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2015 11:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:52

 

Στα πρόθυρα οικονομικής ασφυξίας βρίσκεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, πιθανότατα και τα υπόλοιπα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, γεγονός αναμενόμενο εξαιτίας της κρίσης ρευστότητας που πλήττει τη χώρα.

«Χρωστάμε στους πάντες» ομολογεί η αναπληρώτρια διοικήτρια Εύη Τζαβέλα, η οποία παρότι έχει υποβάλει την παραίτησή της που έχει γίνει δεκτή από τον υπουργό Υγείας, εντούτοις παραμένει στο νοσοκομείο δίνοντας καθημερινά άνιση μάχη με τα ζητήματα της καθημερινής λειτουργίας του. Δίχως όμως χρήματα, γεγονός που οδηγεί σε αδιέξοδες καταστάσεις.

«Μέχρι τέτοιο καιρό πέρυσι είχαμε λάβει κονδύλια ύψους 12 εκατομμυρίων. Φέτος μόλις 900 χιλιάδες ευρώ…» αναφέρει η κ. Τζαβέλα. Προσθέτοντας ότι μόλις προχθές στάλθηκαν από το υπουργείο άλλες 560.000 ευρώ, δίνοντας μια κάποια ανάσα ρευστότητας.

Ένα σημαντικό ποσό από τα ταμειακά υπόλοιπα του Πανεπιστημιακού βρίσκεται μπλοκαρισμένο καθώς την προηγούμενη εβδομάδα εκδόθηκαν δικαστικές αποφάσεις για λογαριασμό εταιριών που είχαν προσφύγει με οικονομικές απαιτήσεις από το νοσοκομείο.

Εν τω μεταξύ έχουν συσσωρευτεί πλήθος οφειλών του νοσοκομείου. Πολλές εξ αυτών έχουν ήδη ενταλματοποιηθεί, πάρα πολλές έχουν περάσει και από τον Επίτροπο αλλά με άδειο ταμείο η διοικήτρια αδυνατεί να υπογράψει τις επιταγές για να εισπράξουν οι δικαιούχοι.

Η κ. Τζαβέλα διαβεβαιώνει ότι έχει ληφθεί μέριμνα να υπάρχουν τα απαιτούμενα αποθεματικά ώστε να πληρωθούν οι επικουρικοί γιατροί που εργάζονται στο Πανεπιστημιακό, να πληρωθούν εφημερίες και εργασία σε απογευματινά ιατρεία αλλά και να καλυφθούν οφειλές σε εταιρίες που διατηρούν εργαζόμενους μέσα στο νοσοκομείο, για τη σίτιση, την καθαριότητα και τη φύλαξη, ώστε να μπορέσουν με τη σειρά τους να πληρώσουν μισθούς τους.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass