ΣΕΙΡΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Πέντε απινιδωτές στα κτίρια της Περιφέρειας

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2015 0:56

Σειρά δράσεων θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες στη Θεσσαλία, με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Καρδιακή Ανακοπή αλλά και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς στις 16 Οκτωβρίου.

Στην προσπάθεια εκμάθησης των βασικών και σωτήριων για τη ζωή δεξιοτήτων της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης συμμετέχει ενεργά και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, όπως ανακοίνωσε χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η Περιφέρεια προμηθεύεται πέντε φορητούς απινιδωτές, έναν για κάθε κτίριο των υπηρεσιών της, προκειμένου με την κατάλληλη εκπαίδευση του ανθρωπίνου δυναμικού, να δοθεί – εφόσον χρειαστεί – πολύτιμη βοήθεια που μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές.

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα ανακοινώθηκαν χθες στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, στο περιθώριο της οποίας πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίδειξη καρδιακής αναζωογόνησης από στελέχη της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

Οι εκδηλώσεις αυτές διοργανώνονται, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Κάθε χρόνο χιλιάδες άτομα θα υποστούν εξωνοσοκομειακά καρδιακή ανακοπή. Η καρδιακή ανακοπή μπορεί να συμβεί οπουδήποτε, στον δρόμο, στη δουλειά, στην άθληση κ.λ.π. Περίπου ένας στους δέκα από αυτούς τους ασθενείς επιβιώνουν.

Η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση από παρευρισκόμενους πολίτες αυξάνει έως τρεις φορές την επιβίωση. Σε χώρες με εξαιρετικά ποσοστά καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης από περαστικούς τα ποσοστά επιβίωσης φτάνουν στο 40%.

Έτσι λοιπόν στόχος είναι να εκπαιδευτούν περισσότεροι άνθρωποι (π.χ. σε μεγάλες μονάδες όπου εργάζονται πολλοί, σε γυμναστήρια, σε ξενοδοχεία κ.λ.π.) και να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε στρατηγικά σημεία.

Στις δράσεις συνεργάζονται: Η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας, οι δήμοι Τρικκαίων, Λαρισαίων, Βόλου, Καρδίτσας και Καλαμπάκας, το ΕΚΑΒ, το νοσοκομείο Βόλου, η Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και φοιτητές Ιατρικής Σχολής πανεπιστημίου Θεσσαλίας (HELMSIC).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

- Σάββατο 10-10-15 ημερίδα στη Καλαμπάκα ώρα 6 μ.μ.

- Τρίτη 13-10-15 ημερίδα στη Καρδίτσα ώρα 6 μ.μ.

- Τετάρτη 14-10-15 ημερίδα στη Λάρισα ώρα 6 μ.μ.

- Πέμπτη 15-10-15 ημερίδα στα Τρίκαλα ώρα 6 μ.μ.

- Παρασκευή 16-10-15 ημερίδα στο Βόλο ώρα 6 μ.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass