ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ «ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ»

Καινοτόμα δράση για την παιδική παχυσαρκία

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2015 20:05

Η ανάγκη να χάσει βάρος ένα παχύσαρκο ή υπέρβαρο παιδί, ώστε να μην προκύψουν σοβαρές χρόνιες παθήσεις στην πορεία της ζωής του, βρέθηκε στο επίκεντρο της ενδιαφέρουσας ημερίδας με τον τίτλο «Χάνω βάρος – Κερδίζω ζωή» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο αμφιθέατρο του «Μύλου του Παππά» στη Λάρισα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία» που υλοποιείται και συντονίζεται από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το τμήμα Ενδοκρινολογίας & Μεταβολισμού της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Πρόκειται για μία καινοτόμα δράση μέσω της οποίας συλλέγονται στοιχεία για την παιδική και εφηβική παχυσαρκία και αφορά παιδιάτρους, γενικούς γιατρούς, επιστήμονες υγείας και διαιτολόγους.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη της εκδήλωσης, κλινική διαιτολόγο και αθλητική διατροφολόγο, Μαρία Πλάδα, από την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η ηλεκτρονική βάση δεδομένων στην οποία οι αρμόδιοι γιατροί θα μπορούν να καταχωρούν ανώνυμα τα σχετικά περιστατικά.

Επιπλέον, θα υπάρξουν το προσεχές διάστημα παράλληλες ενέργειες για την υποστήριξη της δράσης που θα περιλαμβάνουν ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία του νομού Λάρισας.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να θέσει τις βάσεις για τη διαχρονική παρακολούθηση και αντιμετώπιση όλων των παιδιών και εφήβων με υπερβαρότητα ή και παχυσαρκία από τη γέννηση μέχρι και την ενηλικίωσή τους στην Ελλάδα.

Θα καταγραφούν παράλληλα τα ανθρωπομετρικά δεδομένα σε παιδιά και εφήβους που προσέρχονται σε παιδιάτρους, θα καθοδηγηθούν με σαφήνεια οι παιδίατροι και οι γενικοί γιατροί σχετικά με το πώς θα διακινήσουν ένα υπέρβαρο ή παχύσαρκο παιδί, θα συντονιστούν οι φορείς που εμπλέκονται στην υγεία του παιδιού σχετικά με την αντιμετώπιση της υπερβαρότητας και της παχυσαρκίας και θα ενημερωθούν οι γονείς και όλοι οι φορείς που σχετίζονται με την εκπαίδευση, τη διατροφή και την άσκηση του παιδιού, σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση της υπερβαρότητας και παχυσαρκίας.

Μεν. Κατσαμπέλας

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass