ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 2014 Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

«Ανάσα» 10 εκ. ευρώ στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2015 1:32

Πρόσθετο ποσό 10 εκατομμυρίων ευρώ διανέμεται τελικά για το 2015 στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, φτάνοντας τα επίπεδα της ετήσιας χρηματοδότησής τους στα αντίστοιχα της περασμένης χρονιάς, χωρίς δηλαδή να υλοποιηθούν οι αρχικές προβλέψεις για επιπλέον περικοπές.

Η εξέλιξη αυτή δίνει ανάσα στη διοίκηση και τις υπηρεσίες τόσο του Πανεπιστημιακού όσο και του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας που μπορούν πλέον να επιταχύνουν τις διαδικασίες για την τακτοποίηση σειράς εκκρεμοτήτων τους.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο επιχορηγήθηκε με το ποσό των 3.951.000 ευρώ και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με το ποσό των 1.233.000 ευρώ για την κάλυψη ζωτικών λειτουργικών αναγκών, ενώ μόλις προχθές εγκρίθηκε η αύξηση των ορίων πίστωσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για το ποσό των 3.600.000 ευρώ και του Γενικού Νοσοκομείου για το ποσό των 1.200.000 ευρώ, στο πλαίσιο αύξησης των δαπανών για τα νοσοκομεία ολόκληρης της επικράτειας κατά 150 εκατομμύρια ευρώ.

Ήδη, τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν διαδοχικές συσκέψεις των υπηρεσιακών παραγόντων και στα δύο νοσοκομεία της πόλης υπό την προεδρία του διοικητή Κώστα Καραμπάτσα, προκειμένου να εντατικοποιηθεί η δουλειά που πρέπει να γίνει το επόμενο διάστημα, καθώς απαιτείται η υλοποίηση ενός πολύ δύσκολου έργου με ετοιμότητα των υπηρεσιών επί 24ώρου βάσεως.

Πάντως, με τις ευνοϊκές οικονομικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν τις τελευταίες μέρες, εκείνο που θα έλυνε πραγματικά τα χέρια της διοίκησης είναι η ταχύτερη επίλυση του προβλήματος που δημιουργεί η μη κάλυψη της κενής θέσης υποδιοικητή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και συνακόλουθα στο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο των δύο νοσοκομείων, το οποίο επισημάνθηκε σε πρόσφατο ρεπορτάζ της «Ε».

Η μη επίλυση αυτού του ζητήματος από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, εκτός του ότι δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων, ενέχει τον κίνδυνο να οδηγήσει και σε απώλεια πόρων μέσω του ΕΣΠΑ.

Μεν. Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass