Διαμαρτυρία οροθετικών στο ΑΧΕΠΑ για την έλλειψη αντιρετροϊκών

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2015 17:44

 

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, αύριο Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015, στις 11:00 π.μ., ως μία συμβολική κίνηση ανάδειξης του συνεχώς διογκούμενου προβλήματος της έλλειψης αντιρετροϊκών φαρμάκων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του συλλόγου «Το τελευταίο δίμηνο, χιλιάδες συμπολίτες μας που ζουν με HIV/AIDS στη βόρεια Ελλάδα και προμηθεύονται αντιρετροϊκή αγωγή από το φαρμακείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, βιώνουν την αγωνία της εξασφάλισής της.

Η «Θετική Φωνή» έχει επισημάνει σε κάθε τόνο και με δημόσιες παρεμβάσεις και επαφές με το Υπουργείο Υγείας, το ΚΕΕΛΠΝΟ, την 3η Υγειονομική Περιφέρεια και τη διοίκηση του νοσοκομείου, την ανάγκη άμεσης εξεύρεσης μίας βιώσιμης λύσης που θα λαμβάνει υπόψη τον ανελαστικό χαρακτήρα της δαπάνης για τα αντιρετροϊκά σκευάσματα και το θεμελιώδες δικαίωμα κάθε πολίτη στην υγεία, σε συνδυασμό με τη μέριμνα για την τήρηση αποθεματικού ασφαλείας.

Τη στιγμή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκδίδει νέες διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες για την πρώιμη έναρξη αντιρετροϊκής θεραπείας από τη στιγμή της διάγνωσης, με σκοπό την προστασία της υγείας του ασθενούς,, αλλά και της δημόσιας υγείας, η Ελληνική Πολιτεία εμφανίζεται αδύναμη στην πράξη να διασφαλίσει το αυτονόητο δικαίωμα της απρόσκοπτης πρόσβασης των οροθετικών ατόμων στην αγωγή τους, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.

Για το λόγο αυτό, η «Θετική Φωνή» καλεί τα μέλη της και τους ανθρώπους που ζουν με HIV/AIDS στη Θεσσαλονίκη, να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας, ως μία πρωτοβουλία άσκησης πίεσης προς τους εμπλεκόμενους φορείς για την εξεύρεση άμεσης λύσης στο πρόβλημα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass