Στο «τραπέζι» η υγεία των πολιτών του Δήμου Ελασσόνας

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2015 0:28

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Στο «τραπέζι» μπήκε η υγεία των πολιτών του απλωμένου Δήμου Ελασσόνας και τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας και του Τομέα ΕΚΑΒ Ελασσόνας.

Όλα αυτά καταγράφηκαν και αποτυπώθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ελασσόνας, παρουσία του διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορα Αντωνίου, του διευθυντή του ΕΚΑΒ κ. Δημήτρη Παπαγγελή, καθώς και του προσωπικού του Κ.Υ. Ελασσόνας (ιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών), αυτοδιοικητικών και των εμπλεκομένων φορέων.

Εισαγωγικά, ο δήμαρχος Ελασσόνας υπενθύμισε πως πήρε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία για την ανοιχτή ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την καταγραφή όλων των προβλημάτων, προκειμένου να βελτιωθούν οι υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στους κατοίκους της περιοχής. «Τα προβλήματα και οι ανάγκες είναι μεγάλες. Υπάρχει όμως διάθεση απ’ όλους να συνεργαστούμε έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιλύσουμε ό,τι μπορεί να λυθεί. Ο Δήμος Ελασσόνας θα κάνει ό,τι μπορεί για να φανεί χρήσιμος προς αυτή την κατεύθυνση», επισήμανε, χαρακτηριστικά, ο κ. Ν. Ευαγγέλου.

Από την πλευρά του, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστ. Αντωνίου τόνισε πως είναι ανοιχτός στον διάλογο και στη συνεργασία με όλους τους εμπλεκομένους για να βρεθούν λύσεις. Χαρακτηριστικά τα λόγια του: «Θα πρέπει να βρεθούν εκείνες οι δομές που θα επιτρέψουν τη στενή συνεργασία ανάμεσα στις μονάδες υγείας και στους βαθμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Λόγω της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζει ο ορεινός Δήμος Ελασσόνας, τα όποια προβλήματα που υπάρχουν μεγεθύνονται. Επιδιώκουμε λύσεις με διαρκείς σχέσεις και συνεργασία με τα θεσμικά όργανα. Προσπαθώ να κινήσω μηχανισμούς. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα πληρωθούν και οι 6 μήνες των εφημεριών. Πρέπει να διαχειριστούμε μια κατάσταση που λέει: Η κοινωνία πρέπει να καλυφθεί για τις ανάγκες που έχει. Μπαίνουν προτεραιότητες. Η κοινωνία χρειάζεται περισσότερα πράγματα από εμάς. Χρειαζόμαστε την εμπειρία του καθένα μας. Καιρός είναι να αλλάξουμε νοοτροπία. Είμαστε εργαλεία μιας κοινωνίας που μας χρειάζεται. Να βρισκόμαστε εκεί την ώρα που ο άλλος πέφτει. Ζητούμε κατανόηση για το πώς λειτουργούμε».

Με τη σειρά του, ο διευθυντής του ΕΚΑΒ κ. Δημ. Παπαγγελής εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον δήμαρχο και στον Δήμο Ελασσόνας για την συνεργασία και υποσχέθηκε πως ο Τομέας ΕΚΑΒ Ελασσόνας θα λειτουργεί επί 24ωρης βάσης σε όλη την Επαρχία Ελασσόνας. Χαρακτηριστικά, διαβεβαίωσε: «Θα κρατήσει ο Τομέας ΕΚΑΒ Ελασσόνας και θα βελτιωθεί», ενώ δεν παρέλειψε να αναρωτηθεί: «Γιατί δεν ολοκληρώνεται η παραχώρηση των ασθενοφόρων που αποκτήθηκαν μέσω του ΕΣΠΑ; Εμείς ως ΕΚΑΒ είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε…».

Μετά την αποτύπωση και την καταγραφή προβλημάτων από τον αναπληρωτή συντονιστή του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας κ. Θεόδ. Βαρελά, τους ιατρούς, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, ο δήμαρχος Ελασσόνας δευτερολογώντας, τόνισε, ανάμεσα στα άλλα:

«Στόχος του Δήμου και όλων των δημοτών είναι το Κ.Υ. να ξαναβρεί την αίγλη που είχε παλαιότερα, αλλά και τα πολυδύναμα ιατρεία να μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα. Παλαιότερα υπήρχαν ειδικότητες γιατρών. Δεχόμαστε πολλά παράπονα από προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου πως δεν εξυπηρετούνται οι πολίτες. Μας απασχολεί το πώς μπορούμε να είμαστε πιο χρήσιμοι στους δημότες. Η διάθεσή μας είναι δεδομένη και ανά πάσα στιγμή, ο Δήμος είναι σε ετοιμότητα να βοηθήσει για τη σωστή λειτουργία του Κέντρου Υγείας».

Στη σύσκεψη της Ελασσόνας έδωσαν το «παρών»: αντιδήμαρχοι, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ελασσόνας, ο αναπληρωτής συντονιστής του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας κ. Θεόδ. Βαρελάς, γιατροί και νοσηλευτές, εργαζόμενοι στο Κ.Υ. Ελασσόνας και στο ΕΚΑΒ, από τον Σύλλογο Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Νομού Λάρισας ο αντιπρόεδρος κ. Ζήσης Δότας και το μέλος κ. Ντίνα Γκόγκου, κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass