ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΕΝΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΘΕΑΤΗΣ

Βραχυκύκλωμα στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας!

* Ποια έργα μπλοκάρει η κενή θέση * Πληθαίνουν τα προβλήματα της καθημερινότητας

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2015 0:35

 

Τίποτα νεότερο δεν υπάρχει δυστυχώς στο μείζον θέμα της επανέναρξης λειτουργίας του κοινού διοικητικού συμβουλίου των δύο νοσοκομείων της Λάρισας.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που «καίει» τα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης, και που ανέδειξε η «Ε» προ δεκαημέρου. Στο δημοσίευμα παρουσιαζόταν η κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την παραίτηση της αναπληρώτριας διοικήτριας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Ε. Αδαμάκη και την παρέλευση τριμήνου από την δημοσίευση της αποδοχής παραίτησής της σε ΦΕΚ.

Ένα συλλογικό όργανο μπορεί να λειτουργεί με κενό στη σύνθεσή του μέχρι τρεις μήνες μετά την αποχώρηση μέλους του, σύμφωνα με το Ν.2690/99.

Ο νόμος αφορά στα Δ.Σ. όλων των φορέων, μόνο που τα νοσοκομεία και γενικότερα οι φορείς δημόσιας υγείας έχουν αυξημένη βαρύτητα αλλά και τρομερά επείγουσες ανάγκες που είναι απαράδεκτο να αναβάλλονται!

Τις προηγούμενες μέρες, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, οι δύο τοπικοί βουλευτές του μεγαλύτερου σε δύναμη κυβερνητικού εταίρου, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, υψηλόβαθμα στελέχη της υγείας στην περιοχή, προέβησαν σε δημόσιες και αγωνιώδεις εκκλήσεις προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να λυθεί το πρόβλημα.

ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ

Η ΚΕΝΗ ΘΕΣΗ

Καταρχήν υπάρχουν έτοιμα προς παράδοση έργα που θα αναβαθμίσουν καίρια τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό των δύο νοσοκομείων. Αναφερόμαστε στον νέο στεφανιογράφο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου – ο παλιός είναι για μία ακόμα φορά εκτός λειτουργίας την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές – και τα ψηφιακά ακτινοσκοπικά του ίδιου νοσοκομείου.

Επίσης, έτοιμος να παραδοθεί είναι ο νέος μαγνητικός τομογράφος και ο αναισθησιολογικός εξοπλισμός του Γενικού Νοσοκομείου.

Τα παραπάνω είναι έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και για τα οποία απαιτείται μια τυπική έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο για να εγκατασταθούν στα νοσοκομεία.

Παράλληλα, αρχίζουν πλέον να προκύπτουν προβλήματα και σε καθημερινά ζητήματα ρουτίνας, όπως οι στοιχειώδεις προμήθειες των δύο νοσοκομείων, οδηγώντας διευθυντές κλινικών να κάνουν λόγο για εικόνα κατάρρευσης!

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Θυμίζουμε ότι ενώ υπάρχουν 8 κανονικά ορισμένα μέλη του 9μελούς οργάνου (μάλιστα ο κοινός διοικητής των νοσοκομείων Κώστας Καραμπάτσας και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Γ. Καριπίδης και Π. Αναγνωστοπούλου με προ τριμήνου απόφαση του τότε υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή), η μη αντικατάσταση της κ. Αδαμάκη προκαλεί ένα αδικαιολόγητο βραχυκύκλωμα στα δύο νοσοκομεία και μια εικόνα γραφειοκρατικής αρρυθμίας και αδράνειας.

Η νέα ηγεσία του υπουργείου θα προκηρύξει αρχικά σε πανελλήνιο επίπεδο τις κενές θέσεις διοικητών, υποδιοικητών και θα συμπληρώσει κενά όπου υπάρχουν, όπως έχει ήδη εξαγγείλει.

Σε δεύτερο επίπεδο, θα προχωρήσει σε γενικευμένη αξιολόγηση όλων των σημερινών διοικήσεων των νοσοκομείων, διαδικασία που θα διαρκέσει πολύ χρόνο, τη στιγμή που το Δ.Σ. των νοσοκομείων της Λάρισας πρέπει να λειτουργήσει… από χθες!

Χρειάζεται μια απλή τροπολογία που θα του δίνει το δικαίωμα να συνεδριάζει και να αποφασίζει με τα 8 από τα 9 μέλη του και πέραν του τριμήνου.

Τα πράγματα είναι τόσο απλά και τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα…

Μεν. Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass