Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΞΑΝΘΟ

«Εξαγγελία επί εξαγγελίας και ξανά εξαγγελία...»

Δημοσίευση: 03 Νοε 2015 20:47

 

Επιφυλακτικός απέναντι στις δεσμεύσεις του κ. Ξανθού περί άμεσων προσλήψεων στο ΕΣΥ, δήλωσε ο βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού, κ. Κ. Μπαργιώτας, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για το νοσηλευτικό προσωπικό των ΜΕΘ. Συγκεκριμένα είπε «η εξαγγελία επί εξαγγελίας και ξανά εξαγγελία με έχει κάνει πολύ επιφυλακτικό. Εσείς μόνο έχετε δέκα μήνες ιστορικό εξαγγελιών διαφόρων αριθμών και θέσεων. Ο πρωθυπουργός είχε πει για τεσσεράμισι χιλιάδες, όταν επισκέφθηκε το Υπουργείο την άνοιξη. Προχθές, είπατε τρεις χιλιάδες διακόσιες θέσεις». Μάλιστα, ο βουλευτής έθεσε επίμονα το ερώτημα τι θα γίνει βραχυπρόθεσμα. «Τι θα γίνει βραχυπρόθεσμα; Σας άκουσα προχθές υπεραισιόδοξο ότι οι πρώτοι από τους μόνιμους, από τους εννιακόσιους ογδόντα πέντε θα μπουν με το νέο έτος. Η εμπειρία λέει ότι στην καλύτερη περίπτωση έξι μήνες μέχρι την ημέρα του διορισμού, ενώ πολλές φορές θέλει πάνω από χρόνο. Ελπίζω να μείνουμε στο ταχύτερο δυνατό που είναι έξι μήνες. Στο ενδιάμεσο θα υπάρξουν τεράστια κενά σε ζωτικές υπηρεσίες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, επέμεινε στα κριτήρια με τα οποία γίνεται η κατανομή των προκηρυχθέντων θέσεων ανά νοσοκομείο, επικαλούμενος το παράδειγμα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο Λάρισας. «Ποια είναι τα κριτήρια; Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου της Λάρισας, μαζί με το παλιό –γιατί είναι ένα πλέον, στα χαρτιά μόνο- είναι μία από τις μεγαλύτερες μονάδες στη χώρα. Από τις εννιακόσιες ογδόντα πέντε θέσεις παίρνει οχτώ. Χθες, οι εργαζόμενοι ανέφεραν εκατόν σαράντα δύο κενά μόνο στο νοσηλευτικό προσωπικό. Οι οχτώ δεν είναι κανένας νοσηλευτής. Τα κενά στους γιατρούς είναι ακόμη μεγαλύτερα. Θα ήθελα να μου πείτε με ποια κριτήρια γίνονται οι κατανομές, γιατί στο σύστημα για τους γιατρούς επιμελητές, όπως ξέρετε, υπάρχει το πολύ κακό, κατά τη γνώμη μου, προηγούμενο να κάνει κουμάντο η ΟΕΝΓΕ, κάτι που το θεωρώ λάθος. Η ΟΕΝΓΕ είναι αυτή που καθορίζει τα κενά των γιατρών στο ΕΣΥ. Θα ήθελα να μάθω ποιος είναι αυτός που κανονίζει τα κενά του υπόλοιπου προσωπικού. Υπάρχει αλγόριθμος; Υπάρχει κάποια υπηρεσία; Πώς γίνονται;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass