Κ. Μπαργιώτας: «Ίχνος αξιοκρατίας στο διορισμό προέδρου ΕΟΠΥΥ»

Δημοσίευση: 05 Νοε 2015 18:21

 

 

Στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέμα ημερήσιας διάταξης τη διατύπωση γνώμης, μετά από ακρόαση του προτεινόμενου για διορισμό στη θέση του Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ), κ. Σωτήρη Μπερσίμη, τοποθετήθηκε ο βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού, κ. Κώστας Μπαργιώτας.

Ο βουλευτής, αφού αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΟΠΥΥ, τόνισε ότι «δεν υπάρχει ίχνος αξιοκρατίας στη διαδικασία και το ξεπερνάμε με συγχαρητήρια ή γενικόλογες τοποθετήσεις. Στηλιτεύοντας τον παλαιοκομματικό τρόπο που ακολουθεί η κυβέρνηση και για το διορισμό προέδρου σε μια τόσο νευραλγική θέση, όπως αυτή του ΕΟΠΥΥ, τι νόημα έχει η διαδικασία των γνωμοδοτικών Επιτροπών σύμφωνα με το άρθρο 49 Α΄ της Βουλής; Γιατί μαζευόμαστε από τη στιγμή που ούτε διαδικασία διαφανής υπάρχει ούτε έλεγχος πραγματικός στο βαθμό που δεν υπάρχει ούτε γνώση και πολλές φορές δεν ακολουθείται και η σύννομη διαδικασία;».

Ο βουλευτής χαρακτήρισε τη διαδικασία προσχηματική και μη σύννομη τονίζοντας ότι «Ο ν.4238/2014 προβλέπει με σαφήνεια την προκήρυξη της θέσης και, επίσης, με σαφήνεια προβλέπει κάτι το οποίο παραβιάστηκε, Υπουργική Απόφαση. Κάποιος θα μπορούσε να εγείρει έως και ερώτημα νομιμότητας. Έχουμε μια προκήρυξη, η οποία ήταν προσχηματική. Δεν ξέρουμε ακόμη και σήμερα ούτε με ποιους όρους έγινε ούτε τι προσόντα ζητούσε στην ουσία, γιατί δεν υπήρξε Υπουργική Απόφαση. Δεν ξέρουμε πόσοι υποψήφιοι υπήρξαν. Δεν ξέρουμε πώς έγινε η διαλογή των βιογραφικών. Ποια ήταν τα κριτήρια με τα οποία κάποιοι απορρίφθηκαν; Αν υπήρξε διαδικασία, γιατί πολύ φοβάμαι ότι δεν υπήρξε και δεν ξέρουμε με ποιον τρόπο όλη αυτή η διαδικασία ολοκληρώθηκε. Από το Μάρτιο υπάρχει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης η διαβεβαίωση ότι ο κ. Μπερσίμης θα είναι ο καινούριος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ».

Τέλος, επανέλαβε την πάγια θέση του «Ποταμιού», που είναι «η προκήρυξη όλων των θέσεων από τη θέση του Γενικού Γραμματέα και κάτω με συγκεκριμένα προσοντολόγια, διαφάνεια και δημοσιοποίηση όλων των υποψηφιοτήτων και των κριτηρίων επιλογής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass