ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ

Τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτόμα ραδιοφάρμακα

Δημοσίευση: 08 Νοε 2015 8:14

 

Με ιδιαίτερες αναφορές στη σπινθηρογραφική και μη-ραδιοϊσοτοπική απεικόνιση στην καρδιακή ανεπάρκεια, στις νεότερες κλινικές μελέτες στην Πυρηνική Καρδιολογία, στις τεχνολογικές εξελίξεις και στα καινοτόμα ραδιοφάρμακα που δοκιμάζονται ή εισάγονται στην κλινική πράξη, ξεκίνησαν χθες στην Ιατρική Λάρισας οι εργασίες του επιστημονικού συμποσίου Πυρηνικής Καρδιολογίας, με τη συμμετοχή ελλήνων και ξένων επιστημόνων.

Το διήμερο συμπόσιο διοργανώνεται από το Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του «Ωνασείου» Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και απευθύνεται στους πυρηνικούς ιατρούς, καρδιολόγους, ακτινολόγους, ακτινοφυσικούς και άλλους συνεργαζόμενους επιστήμονες, με σκοπό την ενημέρωσή τους στις σημαντικές κλινικές εφαρμογές και τις σύγχρονες εξελίξεις της Πυρηνικής Ιατρικής στο ευρύτατο πεδίο των καρδιολογικών παθήσεων.

Όπως μεταξύ άλλων τονίσθηκε χθες, με αφορμή την έναρξη των εργασιών, από τον αναπλ. καθηγητή Πυρηνικής Ιατρικής Παν. Γεωργούλια «από τις πρώτες μελέτες της ραδιοϊσοτοπικής κοιλιογραφίας και του σπινθηρογραφήματος με θάλλιο-201, οι διαγνωστικές εφαρμογές της Πυρηνικής Ιατρικής στην Καρδιολογία έχουν σημειώσει αλματώδη ανάπτυξη.

Μια σειρά από ραδιοφάρμακα παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για την αιμάτωση, τον μεταβολισμό και τη νεύρωση του μυοκαρδίου, ενώ αξιοσημείωτη είναι η τεχνολογική εξέλιξη στο πεδίο της Πυρηνικής Καρδιολογίας με την ανάπτυξη εξειδικευμένων και υβριδικών απεικονιστικών συστημάτων, καθώς και σύγχρονων προγραμμάτων λογισμικoύ.

Η ραγδαία εξάπλωση της ποζιτρονιακής camera, σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα ραδιοφάρμακα, ανοίγει νέους δρόμους στη μοριακή σπινθηρογραφική απεικόνιση του μυοκαρδίου, λόγω των μοναδικών πληροφοριών που παρέχει με την επισήμανση μεταβολιτών και με την ασύγκριτη δυνατότητα ποσοτικών αναλύσεων».

Οι εργασίες του Συμποσίου, που πραγματοποιείται με την αιγίδα της Ιατρικής Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της European Association of Nuclear Medicine, της Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής - Μοριακής Απεικόνισης και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, θα συνεχισθούν στις 9.30 σήμερα το πρωί, στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» της Ιατρικής, στο Μεζούρλο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass