ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2015

Τα νέα της Ιατρικής Σχολής

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2015 8:36

 

 

Διοργανώνεται Νεφρολογικό Συμπόσιο Κεντρικής Ελλάδος υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής, την Παρασκευή 11 έως την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, στο ξενοδοχείο Larissa Imperial. Το Συμπόσιο διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Ο πρόεδρος Τμήματος, καθηγητής Παθολογίας – Νεφρολογίας κ. Ι. Στεφανίδης και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής επισημαίνει ότι «στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν σύγχρονες εξελίξεις στη διάγνωση, την πρόληψη και τη θεραπεία των νεφρικών παθήσεων».

Το πρόγραμμα ξεκινά την Παρασκευή και περιλαμβάνει στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις, κλινικά φροντιστήρια και δορυφορικά συμπόσια. Θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες με καταξιωμένο έργο στη Νεφρολογία και σε άλλες ιατρικές ειδικότητες. Η νοσηλευτική ημερίδα, η οποία θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια του Συμποσίου, θα συμβάλει στον εμπλουτισμό της επίλεκτης θεματολογίας του. Παράλληλα, θα δοθεί βήμα σε νεότερους, ταλαντούχους επιστήμονες με σκοπό την ευρύτερη προώθηση της νέας γνώσης και τη δημιουργική ανταλλαγή απόψεων.

Το Νεφρολογικό Συμπόσιο 2015 ως επιστημονική εκδήλωση Κεντρικής Ελλάδος φιλοδοξεί και εφέτος να γίνει αρωγός και να συμβάλει στην αποτελεσματικότερη και ορθότερη αντιμετώπιση των νεφρικών παθήσεων. Προς την κατεύθυνση αυτή, η συνεργασία τόσο σε επιστημονικό επίπεδο όσο και στον εργασιακό χώρο όλων των επαγγελματιών υγείας είναι απολύτως απαραίτητη.

«ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ HPV»

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Διευθυντής : Aν.Καθηγητής κ. Αλέξανδρος Δαπόντε) σε συνεργασία με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής (Διευθυντής : Καθηγητής κ. Γεώργιος Συρογιαννόπουλος), οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στη Λάρισα, Επιστημονική Ενημερωτική Συνάντηση με θέμα για το Εμβόλιο HPV, την οποία παρακολούθησαν 300 περίπου ιατροί, φοιτητές καθώς και ευρύ κοινό.

Η Επιστημονική Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Αμφιθέατρο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015. Απηύθυναν χαιρετισμό στην τελετή έναρξης ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, ο Περιφερειάρχης, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, ο Αν.Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και ο Διευθυντής Επιστημονικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Στην Επιστημονική Συνάντηση τέθηκαν ερωτήματα από το κοινό προς την Επιστημονική Επιτροπή (κ.Αλέξανδρο Δαπόντε, κ. Γεώργιο Συρογιαννόπουλο, κ. Αντώνη Γκαρά, κ. Πολυξένη Βανακάρα) που απαντήθηκαν και τα οποία συλλέχθηκαν από τους φοιτητές της Ιατρικής μέσα από διαδικτυακή επικοινωνία.

Η ενημέρωση αυτή κρίθηκε απαραίτητη από τους ειδικούς ιατρούς, διότι τη χρονιά που διανύουμε διαφοροποιήθηκαν οι ενδείξεις για τον HPV εμβολιασμό αλλά και το ποιες ομάδες του ελληνικού πληθυσμού δικαιούνται δωρεάν τον εμβολιασμό αυτόν. Επίσης, αναπτύχθηκαν τα καινούργια δεδομένα που καταδεικνύουν την ασφάλεια του εμβολιασμού και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτόν.

Ο Διευθυντής της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής κ. Αλέξανδρος Δαπόντε ευχαριστεί τη γραμματεία της Κλινικής κ. Σοφία Καρυώτου και κ. Γεωργία Κόκκα για την άψογη οργάνωση της επιστημονικής συνάντησης, τον τεχνικό κ. Ιωάννη Μακαντάση και όλους τους περίπου 300 παρευρισκομένους για την συμμετοχή τους στη διαδραστική διαδικασία.

«ΙΑΤΡΙΚΗ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ,

ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ»

Η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας – Παράρτημα Λάρισας διοργάνωσε Εσπερίδα με τίτλο «Ιατρική: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον» την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η εσπερίδα οργανώθηκε με σκοπό να αναπτυχθούν ζητήματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τους φοιτητές της Ιατρικής και των συναφών σε αυτή κλάδων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε προσέγγιση της ψυχοσύνθεσης του φοιτητή Ιατρικής και της μεταβολής του ψυχολογικού του προφίλ στη πορεία του μέχρι την επαγγελματική καταξίωση από τον Ομότιμο Καθηγητή Ψυχιατρικής κ. Αγγελόπουλο. Στη συνέχεια ο Επίκουρος Καθηγητής στο Harvard κ. Πατσόπουλος μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους τις εμπειρίες του. Απαντήθηκαν ερωτήματα των επαγγελματιών της υγείας όσον αφορά διάφορα κοινά νομικά ζητήματα από την Εισαγγελέα Εφετών Λαρίσης κ. Μετσοβίτη. Ακολούθησε ιστορική αναδρομή και περιγραφή της Ιατρικής επιστήμης στα αρχαία και Βυζαντινά χρόνια από τον Επίκουρο Καθηγητή αρχαίας ελληνικής και βυζαντινής φιλοσοφίας κ. Μαντζανά. Μια διαφορετική οπτική του ελληνικού συστήματος υγείας αναπτύχθηκε από τον κοινωνιολόγο κ. Τσιουλάκη. Τέλος, ο Καθηγητής Χειρουργικής του Ohio State University και Πρόεδρος του Greek Chapter of the American College of Surgeons κ. Κωνσταντινίδης ανέλυσε τις δυνατότητες της ρομποτικής χειρουργικής και τους νέους ορίζοντες που ανοίγει στο χειρουργικό τομέα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass