ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΧΘΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΠΕΔΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Έπεσε» το σύστημα, χωρίς συνταγές οι ασφαλισμένοι!

* Ηλεκτρονική βλάβη ή …απλήρωτος λογαριασμός;

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2015 0:20

 

Μια πολύ άσχημη έκπληξη περίμενε χθες τους ασφαλισμένους που προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με το ΠΕΔΥ Λάρισας ή προσέρχονταν στα γραφεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας της πόλης για να προμηθευτούν τις απαραίτητες συνταγές για τα φάρμακά τους.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, δεν λειτούργησε χθες η τηλεφωνική γραμμή του ΠΕΔΥ, ενώ η απουσία σύνδεσης του Δικτύου με το ίντερνετ καθιστούσε αδύνατη την ηλεκτρονική συνταγογράφηση για εκατοντάδες ασφαλισμένους!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διακοπή πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής αλλά το πρόβλημα έγινε αισθητό χθες Δευτέρα και μάλιστα θεωρείται ιδιαίτερα αμφίβολο αν θα μπορέσει να λυθεί κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας.

Εκείνο που δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής είναι αν πρόκειται για κάποια βλάβη του συστήματος ή … απλά ο ΟΤΕ έκοψε τη σύνδεση λόγω απλήρωτων λογαριασμών.

Σύμφωνα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ – που είναι και ο υπεύθυνος φορέας για το ζήτημα – Νέστορα Αντωνίου, η πληροφόρηση που έχει είναι ότι πρόκειται για βλάβη του συστήματος που θα διορθωθεί εντός της σημερινής μέρας.

Είναι πάντως γεγονός ότι υπάρχει απλήρωτος λογαριασμός της τάξεως των 1.700 ευρώ, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αλλαγής ΑΦΜ – από το πρώην ΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ – προκειμένου όλοι οι λογαριασμοί κοινής ωφέλειας να περάσουν στη δικαιοδοσία των κατά τόπους ΥΠΕ, όπως ορίζει απόφαση του υπουργείου.

Ο κ. Αντωνίου διευκρινίζει από την πλευρά του ότι η 5η ΥΠΕ δεν έχει πρόβλημα με τα σχετικά εντάλματα πληρωμής.

Το ζητούμενο είναι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να λυθεί το συντομότερο δυνατό το πρόβλημα που προέκυψε, καθώς στο ΠΕΔΥ Λάρισας υπολογίζεται ότι γράφονται καθημερινά περίπου 400 συνταγές, με ό,τι κάτι τέτοιο συνεπάγεται για τους ασφαλισμένους.

Μενέλαος Κατσαμπέλας 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass