ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Προσπαθούν να υποβαθμίσουν την προσφορά της Ιατρικής

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2015 21:28 | Τελευταία ενημέρωση: 18 Δεκ 2015 21:35

Για συστηματική προσπάθεια να υποβαθμιστεί και να διαστρεβλωθεί δημόσια η κοινωνική προσφορά της Ιατρικής Σχολής της Λάρισας κάνει λόγο στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο πρόεδρος του τμήματος, καθηγητής Παθολογίας – Νεφρολογίας Ιωάννης Στεφανίδης.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η άμεση απάντηση της διοίκησης του τμήματος σε αυτή την παραποίηση είναι η ανυστερόβουλη προώθηση της δημιουργικότητας.

Αναλυτικά, στο μήνυμά του ο πρόεδρος του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επισημαίνει τα εξής :

«Η διοίκηση του Τμήματος Ιατρικής βρίσκεται αντιμέτωπη με πολύ σκληρές και συγκεκριμένες προκλήσεις. Την ετερόκλητα καθοδηγούμενη, αλλά σαφώς συστηματική προσπάθεια να υποβαθμιστεί και να διαστρεβλωθεί δημόσια η κοινωνική προσφορά της Ιατρικής Σχολής της Λάρισας.

Η άμεση απάντηση του Τμήματος σε αυτή την παραποίηση είναι μία και μοναδική: η ανυστερόβουλη προώθηση της δημιουργικότητας. Η πραγματική δημιουργικότητα επιδιώκει τη σύγκριση και τον ανταγωνισμό και αποδέχεται κάθε δίκαιη κρίση όσο αυστηρή και αν είναι. Δε ζητά κομματική ταυτότητα αλλά υψηλά προσόντα. Δεν υπηρετεί σκοπιμότητες, αλλά στοχεύει στο κοινό καλό.

Με όπλο τη συλλογική και την ατομική δράση των μελών της, η Ιατρική επιτυγχάνει υψηλούς στόχους. Το απέδειξε με την έναρξη λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λαρίσης, το 1999 με πενιχρά μέσα. Το αποδεικνύει και σήμερα, με τη διατήρηση της λειτουργίας αυτής σε υψηλό επίπεδο. Πιστεύουμε και πάλι στον εαυτό μας και οραματιζόμαστε το αύριο: ένα Τμήμα με διεθνή αίγλη, κόσμημα για το Πανεπιστήμιο μας, τη Λάρισα, τη Θεσσαλία και την Ελλάδα. Η Ιατρική Σχολή Λάρισας έχει το δυναμικό για να κοιτάξει χωρίς φόβο το μέλλον.Βέβαια, στην εποχή της κρίσης και εμείς φοβόμαστε αλλά δεν δειλιάζουμε, και αν δειλιάζουμε δεν το δείχνουμε.

Με την ευκαιρία των εορτών ο Πρόεδρος και όλα τα μέλη της Ιατρικής εύχονται από καρδιάς σε όλους Χαρούμενα Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass