ΟΡΑΤΟΣ ΑΚΟΜΗ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΤΑ ΣΙΤΗΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ, ΚΑΡΠΟΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΚΕΡΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ

Ξηρασία και δυνατοί άνεμοι μειώνουν την παραγωγή

*«Μια ψιχάλα δεν μπορεί να μας σώσει», δηλώνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νίκαιας κ. Αντώνης Ρεντζιάς *Άλλη η εικόνα στα παρακάρλια: «Υπάρχει απόθεμα νερού και στους 13 ταμιευτήρες του ΤΟΕΒ Πηνειού», λέει στην «Ε» ο διευθυντής του ΤΟΕΒ κ. Βασίλης Αραμπατζής

Προβλήματα καρπόπτωσης για τα κεράσια της Αγιάς Προβλήματα καρπόπτωσης για τα κεράσια της Αγιάς

Παρά τη σταδιακή μεταβολή των καιρικών συνθηκών, αφού από την πολυήμερη ανομβρία περάσαμε σε ημέρες με ασθενείς βροχές, ορατό θεωρούν ακόμη τον κίνδυνο καταστροφής των καλλιεργειών σιτηρών οι αγρότες στον δήμο Κιλελέρ.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νίκαιας και αντιδήμαρχος Κιλελέρ, κ. Αντώνης Ρεντζιάς, δηλώνει στην «Ε» ότι «μια ψιχάλα δεν μπορεί να μας σώσει. Η βροχή που έπεσε μέχρι σήμερα δεν μπορεί να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση».

Από την άλλη, και οι αγρότες του Δήμου Αγιάς δέχθηκαν πλήγμα λόγω της καρπόπτωσης στις καλλιέργειες κερασιάς. Αιτία οι ισχυροί άνεμοι που σημειώθηκαν στην περιοχή, ενώ είχαν προηγηθεί οι έντονες βροχοπτώσεις του Φεβρουαρίου και τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν προκάλεσαν ζημιές σε καλλιέργειες, γενικότερα στον θεσσαλικό κάμπο.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν ευνόησαν την ομαλή ανάπτυξη πολλών καλλιεργειών, με αποτέλεσμα να θεωρείται μια «δύσκολη χρονιά» κατά την οποία προβλέπεται κατακόρυφη μείωση της παραγωγής.

Αλώβητες από την ανομβρία φαίνεται να βγαίνουν οι αγροτικές καλλιέργειες στην περιοχή ευθύνης του ΤΟΕΒ Πηνειού, καθώς, όπως δηλώνει στην «Ε» ο διευθυντής του ΤΟΕΒ Πηνειού κ. Βασίλης Αραμπατζής: «Αναμφιβόλως, η βροχή -όταν δεν συνοδεύεται από ακραία και πλημμυρικά φαινόμενα- είναι πάντα χρήσιμη και ευεργετική, τόσο για την αύξηση της παραγωγής όσο και για τη μείωση του κόστους άρδευσης των παραγωγών. Ο οργανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα για τη νέα αρδευτική περίοδο με πληρότητα που αγγίζει το 100% στους 13 ταμιευτήρες δικαιοδοσίας του.

Ο κ. Αραμπατζής υποστηρίζει επίσης ότι: «Φέτος, εμφανίζεται αυξημένη, σε σχέση με πέρυσι, η στάθμη του νερού τόσο στη λίμνη Πλαστήρα όσο και στον Πηνειό ποταμό, γεγονός που επιδρά θετικά και στον υδροφόρο ορίζοντα».

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ο καιρός συνεχίζεται βροχερός, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το μέλλον όλων των καλλιεργειών, ενώ οι αγρότες βρίσκονται καθημερινά με το κεφάλι στραμμένο στον ουρανό και την προσοχή τους στα δελτία καιρού.

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass