ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

"Μαθαίνω μέσα από την κίνηση"

Δημοσίευση: 21 Απρ 2017 13:51

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)
Στην κοινωνία μεταφέρει την επιστημονική έρευνα και τη γνώση μέσα από την υλοποίηση, για δεύτερη χρονιά, του προγράμματος «SummerSchool: Μαθαίνω μέσα από την κίνηση», το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων της Δυτικής Θεσσαλίας.


Στόχος του προγράμματος, όπως αναφέρει ο Αναπληρωτής Καθηγητής και επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος κ. Βασίλης Γεροδήμος, είναι τα παιδιά να εκπαιδευτούν βιωματικά σε θέματα σχετικά με το σώμα τους, την υγιεινή διατροφή, τη δια βίου άσκηση και τις δεξιότητες ζωής μέσα από την ενασχόλησή τους με αθλητικές και εκπαιδευτικές επιστημονικές δραστηριότητες.
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του προγράμματος θα αξιολογηθούν επιλεγμένοι δείκτες υγείας (ορθοσωμικός έλεγχος, δείκτες παχυσαρκίας κ.α.), φυσικής κατάστασης (ισορροπία, ευλυγισία, δύναμη, αντοχή κ.α.) και διατροφικών συνηθειών (προσήλωση στο πρότυπο μεσογειακής διατροφής κ.α.) των παιδιών. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και θα διαρκέσουν έως τις 16 Ιουνίου.
Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 11 ημέρες, από τις 19 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου. Όλες οι δράσεις του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στις Καρυές Τρικάλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

PERSES
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1