Ζητείται χρηματοδότηση για οδική σύνδεση Βερδικούσιας – Αγρελιάς

ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η οδική σύνδεση Λάρισας – Τρικάλων μέσω των Τοπικών Κοινοτήτων Βερδικούσιας – Αγρελιάς βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας με τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες και εκπροσώπους των Δήμων της περιοχής.

Ο δρόμος, συνολικού μήκους 7,6 χλμ., έχει ολοκληρωμένες μελέτες και προϋπολογισμό 4,5 εκατ. ευρώ και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει προταθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αναμένοντας την απόφαση της Κυβέρνησης για την ένταξή του.
Οι συμμετέχοντες/-ουσες συμφώνησαν ότι η ολοκλήρωση του έργου θα δώσει αναπτυξιακή πνοή στην ευρύτερη περιοχή, ουσιαστικές λύσεις στη διαδημοτική διασύνδεση, αλλά και μεγάλη διευκόλυνση στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων.
Μετά την εξέταση όλων των πιθανών σεναρίων για την ένταξη του έργου σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη, με τη συμμετοχή, επίσης, των βουλευτών των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων, ώστε να διατυπωθεί συνολικά το αίτημα για την ένταξη της χρηματοδότησης του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Στη χθεσινή σύσκεψη, εκτός από τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες Λάρισας Μ. Γαλλιού και Τρικάλων Χρ. Ντιντή, καθώς και τον θεματικό Αγροτικής Οικονομίας Δ. Τσέτσιλα, συμμετείχαν επίσης ο δήμαρχος Φαρκαδόνας Σπ. Αγνάντης και οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Βερδικούσιας Κ. Τσέτσιλας, Βλαχογιαννίου Αν. Παπακυπριανός, Διάσελου Ευάγγ. Παπάς και Αγρελιάς Λ. Μπέτσας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass