Καμία ανησυχία για έξαρση των κουνουπιών

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΡΛΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ *ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΚΟΥΝΟΥΠΟΚΤΟΝΙΑ

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2024 13:51

Ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους των παρακάρλιων περιοχών για το θέμα της κουνουποκτονίας διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενόψει της προετοιμασίας για την προστασία των περιοχών μετά τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Στην ενημέρωση που έκανε ο κ. Σπ. Μουρελάτος, από την εξειδικευμένη εταιρεία «Οικοανάπτυξη» υπήρξε ιδιαίτερα καθησυχαστικός για τους πιθανούς κινδύνους έξαρσης μολυσματικών ασθενειών που οφείλονται στα κουνούπια, τονίζοντας μάλιστα ότι «ίσως η μεγάλη συσσώρευση νερών στις περιοχές γύρω από την Κάρλα, μπορεί στη φετινή χρονιά να είναι καλύτερη».
Ο κ. Μουρελάτος τόνισε επίσης ότι η πιθανότητα ανάπτυξης μολυσματικών ασθενειών, λόγω της ανάπτυξης των πληθυσμών των κουνουπιών, όπως η ελονοσία και ο ιός του Δυτικού Νείλου είναι σχεδόν πολύ χαμηλή και ο όποιος πιθανός κίνδυνος ενδεχομένως να εμφανιστεί μετά τον Ιούνιο. Όπως είπε, το μόνο υπαρκτό πρόβλημα είναι αυτό της «όχλησης» το οποίο όπως είπε γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί. Εξήγησε πως οι εν δυνάμει επικίνδυνες περιοχές για την ανάπτυξη κουνουπιών είναι τα αποστραγγιστικά δίκτυα και οι αγροτικές περιοχές από τις οποίες φεύγουν τα πλημμυρικά νερά, ενώ αντίθετα στην ενοποιημένη πλημμυρισμένη περιοχή δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για αύξηση των πληθυσμών.
Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία χαρτογραφεί εδώ και χρόνια όλες τις περιοχές υψηλού κινδύνου και παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση των προνυμφών, ώστε να περιοριστεί δραστικά ο πληθυσμός τους. Τέλος σημείωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για τη φετινή χρονιά και έχουν προγραμματιστεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες (χαρτογράφηση περιοχών, επιδημιολογικοί έλεγχοι, προγραμματισμός ψεκασμών κ.λπ.).
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας τόνισε ότι η Περιφέρεια θα βγάλει τις επόμενες ημέρες διεθνή διαγωνισμό ύψους 2 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος σε όλη τη Θεσσαλία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass