Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ Η Γ.Γ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Νόμιμη η προμήθεια στις κάρτες κινητής

* Υποχρέωση των καταστημάτων μικρής λιανικής να αναρτήσουν πινακίδες ότι τις πωλούν με συγκεκριμένη επιβάρυνση

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2017 22:18

Νόμιμη η έξτρα προμήθεια που χρεώνουν για τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας περίπτερα και καταστήματα της μικρής λιανικής. Η γενική γραμματεία Εμπορίου γνωστοποίησε ότι η ανανέωση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας με οποιαδήποτε μορφή δεν υπόκειται σε διατίμηση και ως εκ τούτου το τίμημα για την παροχή των εν λόγω υπηρεσιών διαμορφώνεται ελεύθερα στο πλαίσιο της λειτουργίας της αγοράς, σύμφωνα με τις κείμενες εμπορικές και φορολογικές διατάξεις.


 Η εξέλιξη αυτή που πέραν του ότι ικανοποιεί τον κλάδο καθώς μέχρι σήμερα και επί σειρά ετών είχε εξαιρετικά χαμηλό κέρδος από τις πωλήσεις των καρτών, δικαιώνει τα μέλη της Ένωσης Περιπτερούχων Καπνοπωλών ν. Λάρισας που είχε πρωτοστατήσει προς αυτή την κατεύθυνση, προχωρώντας μάλιστα, από τις αρχές Μαΐου στην επιβολή προμήθειας 30-50 λεπτών για κάθε κάρτα που διέθεταν. Παρενθετικά να σημειώσουμε πως ο κάθε λιανοπωλητής ορίζει ελεύθερα την τιμή της προμήθειας.
Στην έκτακτη συνέλευση που είχαν πραγματοποιήσει  τότε στο Επιμελητήριο, οι επαγγελματίες  είχαν εκφράσει την αγωνία τους για τις προοπτικές επιβίωσής τους καθώς τα ποσοστά κέρδους από την πώληση των καρτών κινητής τηλεφωνίας και καπνικών προϊόντων, είχε συρρικνωθεί καθιστώντας ασύμφορη την πώλησή τους. Και αυτό γιατί μέχρι πρότινος για κάθε πώληση κάρτας 10 ευρώ, το ποσοστό κέρδους για τον περιπτερούχο ήταν 1% (10 λεπτά), δηλαδή 10 μόλις ευρώ για πώληση 1000 καρτών.
Σε κάθε περίπτωση μετά και τα νέα δεδομένα, οι λιανοπωλητές που επιθυμούν να πωλούν κάρτες ανανέωσης κινητής τηλεφωνίας με παροχή υπηρεσιών, θα πρέπει να προχωρήσουν σε ρύθμιση της ταμειακής μηχανής τους με κουμπί παροχής υπηρεσιών ΦΠΑ 24%. Και αυτό γιατί η πώληση καρτών κινητής τηλεφωνίας είναι στο 0% ΦΠΑ και μόνο η παροχή υπηρεσίας είναι στο 24% ΦΠΑ. Επίσης θα πρέπει να προχωρήσουν σε ανάρτηση σε εμφανές σημείο του καταστήματος τους ότι πωλούν κάρτες κινητής τηλεφωνίας με συγκεκριμένη προμήθεια την οποία έχουν ορίσει οι ίδιοι ελεύθερα.
Πάντως αναφορικά το πώς αντιμετωπίζουν την πρόθεση της λιανικής για την ανανέωση του χρόνου ομιλίας στην καρτοκινητή τα στελέχη των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, επιφυλάχτηκαν να δημοσιοποιήσουν τη θέση τους τις επόμενες μέρες. Πάντως το όλο θέμα τούς έχει απασχολήσει και στο παρελθόν, ενώ γεγονός είναι ότι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν μειώσει στο ελάχιστο την προμήθεια στα κανάλια πώλησης, κάτι που το αποδίδουν μεταξύ άλλων στη φθίνουσα σημασία που έχει για αυτές ο συγκεκριμένος τρόπος διάθεσης υπηρεσιών με δεδομένη την ολοένα και μεγαλύτερη διάδοση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass