ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΗΞΕΡΑΝ...

Παλικαριές και ρίσκα

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2015 10:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:48

Του Χρήστου Τσαντήλα

Ε, ΛΟΙΠΟΝ, αυτά είναι που με θυμώνουν... Δεν μπορείς κύριε συνάδελφε των κεντρικών "μουμουέ" να μου περνάς στα ψιλά εκατόν είκοσι κιλά άνθρωπο και δη αρχηγό κόμματος και το σπουδαιότερο, υπουργό Εθνικής Αμύνης της Ελλάδας, τον Πάνο τον Καμμένο, στον οποίο συν τοις άλλοις οφείλουμε και την αποφυγή της ταλαιπωρίας από τον κίνδυνο μη σχηματισμού κυβέρνησης...

ΔΙΟΤΙ ο Πάνος ο Καμμένος, ο οποίος και μόνο λόγω του επωνύμου του θα πρέπει να εκφράζει όλους τους Έλληνες, (οι περισσότεροι δεν το μάθαμε, γιατί με τις ... ταρζανιές του συναδέλφου του υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη έπεσε στα... ψιλά και στα αθόρυβα), στόχευσε διάνα με μια του δήλωση τον γερμανικό αυταρχισμό και τον τουπέ της ομολόγου του γερμανίδας υπουργού Άμυνας Ούρσουλας Φον Ντε Λάιν! Την έκανε «με τα κρεμμυδάκια», όταν εκείνη τόλμησε να πει ότι εμείς οι Έλληνες, «βάζουμε σε κίνδυνο τη θέση μας στο ΝΑΤΟ, με την προσέγγισή μας προς τη Ρωσία»! Ευτυχώς ο δικός μας δεν της άστραψε κανένα σκαμπίλι (τον έχω ικανό για τέτοια) αλλά έκανε κάτι καλύτερο. Της υπενθύμισε ότι «η Ελλάδα ήταν πάντοτε στο πλευρό των συμμάχων όταν αντέκρουαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής» παρατηρώντας επίσης ότι «...πάντως η Ελλάδα δεν προτίθεται να υποκαταστήσει τη Γερμανία στις προνομιακές της σχέσεις με τη Ρωσία»!

ΕΙΠΕ κι άλλα ωραία ο Πάνος, αλλά πέρασε στα ψιλά. Χρέωσε στους Γερμανούς ότι υπονομεύουν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς εκτός κι αν έχουν στόχο τους είπε, να διαλύσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ».

ΕΧΟΥΜΕ λοιπόν δύο πολιτικούς αρχηγούς - οι οποίοι με το (πολιτικό) αζημίωτο, σχημάτισαν την κυβέρνηση και έτσι δεν οδηγηθήκαμε σε δεύτερες εκλογές - εντελώς αντίθετων πολιτικών πεποιθήσεων, οι οποίοι συνυπάρχουν σε έναν κοινό «πόλεμο», ενάντια στα μνημόνια που μας οδήγησαν στην εξαθλίωση και που μέχρι στιγμής τουλάχιστον, φαίνεται να έχουν κερδίσει το επικοινωνιακό παιχνίδι απέναντι στους δανειστές μας και βέβαια εξαιτίας αυτής της λεβέντικης στάσης τους (η οποία δεν ξέρουμε πού θα μας οδηγήσει) και την αμέριστη συμπάθεια (μέχρι νεωτέρας), της πλειοψηφίας των Ελλήνων.

Η ΛΟΓΙΚΗ λέει ότι δεν μπορεί να κάνουν πίσω στις προεκλογικές εξαγγελίες τους και τα δύο κόμματα που ανέλαβαν την τεράστια ευθύνη να οδηγήσουν τη χώρα σε ίσα μονοπάτια. Επίσης δύσκολο είναι να οπισθοχωρήσουν από τις θέσεις τους και οι δανειστές μας. Άρα, η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη. Είναι το πλέον λογικό σενάριο και ό,τι προκύψει... Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι αυτό το ρίσκο, δεν το πήραν μόνο τα δυο κόμματα και οι αρχηγοί τους που σχημάτισαν κυβέρνηση. Το πήραν και οι ίδιοι οι ψηφοφόροι. Οι οποίοι γνώριζαν την κατάσταση και τι ακριβώς ψήφισαν. Και βεβαίως δεν γίνεται άλλα να ψηφίζουν και άλλα να ζητούν από τους πολιτικούς που εξέλεξαν να πράξουν...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass