ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Οι πολύτεκνοι δεν επαιτούν… αλλά απαιτούν

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2017 16:21

Αγαπητή «Ελευθερία»,

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας (της 12/2/2017) … «Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας κ. Νίκος Τσόγιας με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας για τη βράβευση μητέρων που απέκτησαν 4ο, 5ο και 6ο παιδί μέσα στο 2016 αλλά και των παιδιών πολύτεκνων οικογενειών που εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, μιλά για τα προβλήματα των πολυτέκνων και του Συλλόγου, επισημαίνοντας τα εξής:

«…Οι πολύτεκνες οικογένειες είναι ξεχασμένες από την πολιτεία. Εμείς όμως οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα (συμφωνούμε απόλυτα μέχρι τώρα με τα λεγόμενα του προέδρου)… και συνεχίζει λέγοντας «…Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι ότι ενώ κάθε χρόνο στον σύλλογο είχαμε περίπου 4.000 θεωρήσεις ταυτοτήτων μελών, με τις οποίες μπορούσαν να παραλαμβάνουν τρόφιμα ή να έχουν εκπτώσεις, φέτος μετά βίας φτάσαμε τις 1.200. Οι πιο πολλοί δεν τις θεωρούν διότι πολύ απλά δεν τους χρησιμεύουν κάπου. Για τον σύλλογο όμως αυτό ήταν βασικό έσοδο. Δεν χρηματοδοτούμαστε από το κράτος. Δεν βγάζουμε πλέον ούτε τα μηνιαία έξοδα λειτουργίας των γραφείων του συλλόγου που υπολογίζονται στα 2.650 ευρώ και στα ταμεία μπαίνουν περίπου 300 ευρώ. Πολλές φορές χρειάστηκε να βάλω και εγώ ο ίδιος το χέρι στην τσέπη για να καλύψω όπου χρειάστηκε. Η πολιτεία θα πρέπει να επανεξετάσει τη στάση της απέναντι στην πολύτεκνη οικογένεια».

Μετά λύπης μου κύριε Διευθυντά, σας αναφέρω ότι ο πρόεδρος του συλλόγου ήταν απών από την εκδήλωση αλλά και ούτε διαβάστηκε κάποιος χαιρετισμός του κατά τη διάρκεια αυτής. Παλιότερη συζήτηση με δημοσιογράφο μπορεί να έγινε (δεν το γνωρίζουμε). Δεν είναι δυνατόν από τη μια να τιμούμε και να επαινούμε και από την άλλη παράπονα για το ότι δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους απέναντι στον σύλλογο. Δημοσιεύονται στο ρεπορτάζ άστοχες επισημάνσεις του προέδρου που έχουν να κάνουν με διαδικαστικά θέματα που ενδιαφέρουν μόνο τον σύλλογο και τα μέλη του (θεωρήσεις ταυτοτήτων, μηνιαία έξοδα-έσοδα συλλόγου κ.λ.π – αυτά θα μπορούσαν να ειπωθούν σε μια Γ.Σ).

 Τελειώνοντας… με τη μεγαλοσύνη και τη παλληκαριά του προέδρου (που φαίνεται σύμφωνα και με το ρεπορτάζ ότι συντηρεί τον σύλλογο και δεν βρίσκεται ένα βήμα πριν τη κατάρρευση!). Σε τέτοιες εκδηλώσεις συντάσσονταν πάντα σχετικό δελτίο Τύπου από τον σύλλογο και το κοινοποιούσαμε στην εφημερίδα προς δημοσίευση… είδε κάτι τέτοιο ο συντάκτης του ρεπορτάζ;

Υ.Γ. Τιμώμενα πρόσωπα ήταν η πολύτεκνη μητέρα-οικογένεια και όχι τα μέλη του Δ.Σ!

Παν.Γκουντελάκης

Μέλος Δ.Σ συλλόγου πολυτέκνων Λάρισας & περιχώρων

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Αγαπητέ κ. Γκουντελάκη, διαβάζοντας την ανακοίνωσή σας, οι προβληματισμοί μου είναι αρκετοί. Ξεκινάτε με αναφορά στην απουσία του προέδρου του συλλόγου σας από την εκδήλωση βράβευσης πολύτεκνων μητέρων και παιδιών, ενώ πουθενά στο ρεπορτάζ η «Ε» δεν αναφέρει ότι παρέστη ο πρόεδρος και μίλησε, αλλά απλώς ότι πραγματοποιήθηκε εκδήλωση βράβευσης. Μάλιστα η εκδήλωση, διαχωρίζεται εμφανώς στο κείμενο με τίτλο. Όσον αφορά στο υπόλοιπο κομμάτι του ρεπορτάζ για να σας λυθεί η όποια απορία, η «Ε» επικοινώνησε με τον πρόεδρο ο οποίος και επισήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος. Κατά την κρίση σας, η εφημερίδα δεν πρέπει να κάνει ρεπορτάζ και πρέπει να αρκείται απλά στα δελτία Τύπου που στέλνει ο κάθε σύλλογος; Θεωρείτε ότι ο πρόεδρος ενός συλλόγου δεν πρέπει να έχει άποψη; Επιπλέον, σε ποιο ακριβώς σημείο του κειμένου φαίνεται ο πρόεδρος να παραπονείται για τα μέλη ότι δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους; Τουναντίον μάλιστα ο κ. Τσόγιας περιγράφει μια κατάσταση ως έχει πραγματικά. Μήπως διαφωνείτε ότι ο κόσμος δυσκολεύεται οικονομικά ακόμη και όταν πρόκειται για μια απλή θεώρηση βιβλιαρίου; Τέλος, αλήθεια μια και εσείς ο ίδιος είστε μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου, γιατί δεν θέσατε τα παράπονά σας στη γενική συνέλευση αλλά διαλέξατε και εσείς τον δρόμο του Τύπου;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass