ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ "Ε"

«Διατεταγμένος θύτης…»

Δημοσίευση: 08 Απρ 2017 16:30

Αγαπητή «Ελευθερία»,

Πολύς λόγος γίνεται από την κυβέρνηση ότι για την εξισορρόπηση των οικονομικών μέτρων που θα επιβληθούν μέσω αυτής από τους δανειστές στους Έλληνες (μείωση αφορολόγητου, περικοπές συντάξεων και μισθών , κ.ά.) , η ίδια θα πάρει άλλα μέτρα ("αντίμετρα") ευνοϊκά για τους τελευταίους (μείωση ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, κ.ά.).

 Λόγια του αέρα: Αν μπορούσε η κυβέρνηση να πάρει "αντίμετρα" , το πιο λογικό θα ήταν να συμψηφιστούν τα μέτρα (αρνητικά για τον λαό) και τα "αντίμετρα" (θετικά) και να επιβληθούν ηπιότερα μέτρα (λιγότερο αρνητικά). Αυτό δεν γίνεται , προφανώς γιατί τα "αντίμετρα" αποτελούν ένα από τα συνήθη παραμύθια της κυβέρνησης για να περάσουν τα μέτρα με κατά το δυνατόν περιορισμένες αντιδράσεις.

Τα μόνα "αντίμετρα" που παίρνει η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Τσίπρας είναι να επισκέπτεται μνημεία αντιστασιακών και με υποκρισία να προσπαθεί να δείξει ότι ταυτίζεται με τους ίδιους και τις πράξεις τους, ενώ στην πραγματικότητα προσπαθεί να καπηλευθεί την δόξα τους. Γιατί εκείνοι ήταν αγωνιστές και ηρωικά θύματα (νεκροί και διωγμένοι), ενώ αυτός είναι διατεταγμένος θύτης. Έτσι λοιπόν, με την ευκαιρία των εγκαινίων κάποιου έργου στην περιοχή (και όχι επειδή αισθανόταν την ηθική υποχρέωση) εμφανίστηκε να τιμά τους αγωνιστές του τάγματος μηχανικού του ΕΛΑΣ στην Θεσσαλία για το σαμποτάζ στα Τέμπη, πρόσφατα είχε εμφανιστεί στα εγκαίνια του μουσείου για τον Μπελογιάννη, ενώ μετά την εκλογή του στις αρχές του 2015 είχε επισκεφτεί το μνημείο των εκτελεσμένων στο σκοπευτήριο στην Καισαριανή, δημιουργώντας ελπίδες, που σύντομα αποδείχτηκαν ψεύτικες.

 Ανηθικότητα και αθλιότητες.

Κώστας Μεζάρης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass