ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ

Τα μνημόνια «έφαγαν» και την αξιοπρέπεια

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2015 10:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:48

Του Χρήστου Τσαντήλα

ΘΥΜΑΜΑΙ έναν φίλο που μου έλεγε, ότι «αυτόν τον τόπο τον κυβερνούν Έλληνες, αλλά με ξένη νοοτροπία («ξενόφερτοι» λέγεται δεν λέγεται…) και τον θεωρούσα υπερβολικό. Μου απαριθμούσε λοιπόν τότε, τους πολιτικούς που κατά περιόδους μας κυβέρνησαν, είτε ως πρωθυπουργοί, είτε ως υπουργοί, είτε από άλλες σπουδαίες θέσεις και όλους σχεδόν τους έβγαζε να έχουν περάσει τα περισσότερα χρόνια στο εξωτερικό, διαπρέποντας σε κάποια δραστηριότητα, (ή, έτσι το έκαναν να φαίνεται). Σπουδαίοι και τρανοί λοιπόν, (με λίγο …σπρώξιμο από τους «ειδικούς» του συστήματος), κατέληγαν στην πατρίδα για να «σώσουν» τους Έλληνες, ήρθαν και μας κυβέρνησαν, προσφέροντας τις υπηρεσίες από θέσεις κλειδιά και φυσικά με το αζημίωτο!

ΑΚΟΥΓΑ λοιπόν τις προάλλες έναν από αυτούς τους εθνικούς «σωτήρες» μας, να απολογείται για τα (ηθικά) «αμαρτήματά του» στην τηλεόραση, και τότε κατάλαβα τι εννοούσε ο φίλος όταν μου έλεγε ότι «ετούτοι αδελφέ μου είναι ξενόφερτοι»! Διότι για τον Γκίκα Χαρδούβελη, ήταν πάρα πολύ φυσιολογικό να βγάλει τα λεφτά του στο εξωτερικό, επειδή ως κοινός πολίτης κι αυτός, (σαν ένας από εμάς δηλαδή, που διαθέτουμε έτσι για …πλάκα μισό εκατομμύριο ευρώ για να παίζουμε με δεκαχίλιαρα τα βράδια σπίτι!) φοβήθηκε, «όπως άλλωστε και η μισή Ελλάδα», ότι η χώρα θα πτώχευε και θα έχανε τα χρήματά του! Αλλά τι περιμένεις από έναν άνθρωπο, που (ως Έλληνας βεβαίως), έζησε 25 ολόκληρα χρόνια στο εξωτερικό; Είναι δυνατόν να μην σκέφτεται όπως οι ξένοι; Σου λέει, ιδιωτικό εισόδημα είναι, το κάνω ό,τι θέλω! Το τεμαχίζω λοιπόν μην με πάρουν και χαμπάρι και το μεταφέρω στις ξένες τράπεζες. Είναι να παίζουμε τώρα με τέτοια, έχουμε και τα παιδιά να σκεφτούμε…

ΑΥΤΟΣ ο άνθρωπος λοιπόν, που εξαρχής φάνηκε να είχε ασπαστεί τη θεωρία ότι «η οικονομία δεν λειτουργεί με πατριωτισμό» (!) έγινε, δυστυχώς για μας, και υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος! Για να συμβουλεύει τους εξουθενωμένους από τη βαρύτατη φορολογία Έλληνες, και τα διαλυμένα από την κρίση νοικοκυριά, να προτιμούν τις ελληνικές τράπεζες και να μην βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό! Και επειδή η υποκρισία δεν περισσεύει μόνο στον κύριο Χαρδούβελη, καλό θα είναι κάποιος να υποχρεώσει όλους τους Έλληνες πολιτικούς να επαναπατρίσουν τις καταθέσεις τους επί ποινή κατάσχεσης! Αν και αμφιβάλω πολύ, εδώ δεν μπόρεσε να υποχρεώσει τους βουλευτές να μην πάρουν το αυτοκίνητο της Βουλής!

ΕΝΑ κλικ είναι η αξιοπρέπεια και η αναγνώριση. Πόσο θα κέρδιζε ο κ. Χαρδούβελης άραγε, εάν τότε, με την ανάληψη των θέσεων ευθύνης στην κυβέρνηση, είτε ως σύμβουλος πρωθυπουργών, είτε ως υπουργός Οικονομικών, δήλωνε ότι φέρνει στην Ελλάδα όλες τις καταθέσεις που έχει στο εξωτερικό και το ίδιο βεβαίως έπρατταν όλοι οι ασχολούμενοι με τα δημόσια πράγματα της χώρας;

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass