Μπήκε το πρόβατο στη φωλιά του λύκου

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2015 12:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:48

Ο Ευάγγελος Αβέρωφ, όταν κάποιος βουλευτής αποστασιοποιήθηκε από το κόμμα είπε: "Οποιο πρόβατο φεύγει απ΄ το μαντρί το τρώγει ο λύκος".
Αυτό δεν είναι και τόσο βέβαιο. Το βέβαιο είναι όταν το πρόβατο μπει στην λυκοφωλιά. Κάτι τέτοιο συνέβη με τις πρόσφατες εκλογές.
Η Ναζιστική Γερμανία του Γ΄ Ράιχ και του Αδόλφου Χίλτερ, που λογικά θα έπρεπε να είναι τρόφιμος ψυχιατρείου, αφού αιματοκύλησε για δεύτερη φορά την ανθρωπότητα, νικήθηκε και πάλι.
Από την άλλη μεριά, η Σοβιετική Ενωση, ο βασιλιάς παράγων - συντελεστής της μεγάλης νίκης των συμμάχων, με τις επιτυχίες στο διάστημα, τη βόμβα υδρογόνου και τις πολλές άλλες προόδους κυρίως στους εξοπλισμούς, έγινε από σύμμαχος ισχυρός αντίπαλος, με συνέπεια να περάσουμε στον Ψυχρό Πόλεμο.
Αμερική και Αγγλία έδωσαν τα πάντα για να "αναστήσουν" τη Δυτική Γερμανία ώστε να καταστεί αξιόμαχος αντίπαλος.
Ακόμα και η ψωροκώσταινα προσέφερε τον όβολό της, με το να παραιτηθεί του δικαιώματος πολεμικών αποζημιώσεων.
Ετσι η Γερμανία, ως Δ΄ Ράιχ υπέταξε οικονομικά την Ευρώπη και πολιτικά βοήθησε να επικρατήσουν ακροδεξιά - συντηρητικά καθεστώτα μέσω του ΝΑΤΟ, Ε.Ε. και ΟΝΕ.
Η ψωροκώσταινα που εκτός απ΄ την ανάγκη έχει και το χούι να είναι πάντα υποτελής σε κάποια δύναμη (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία και τελικά Αμερική στο νυν και αεί) (η Κίνα βρίσκεται ante portas πιάστηκε στα δίχτυα της Γερμανίας.
Και με τα "φιλικά δάνεια" κάναμε dolce vita για πολλά χρόνια.
Η καταλήστευση που έφερε στη χώρα μας η μεγάλη οικονομική κρίση αλλά κυρίως το θράσος να έχει λόγο τι ποιότητα χαρτί τουαλέτας θα χρησιμοποιούμε ξεπέρασε τα όρια ανοχής.
Ετσι ο ελληνικός λαός, που κατά τον Βαλαωρίτη είναι το βόδι το μανό, μυγιάστηκε και άρχισε να μουγκρίζει και αποφάσισε ν΄ αλλάξει ρότα.
Ετσι στις πρόσφατες εκλογές (25-1-1015) εξέλεξε κυβέρνηση αριστερής απόκλισης με την ελπίδα πως θα χειριστεί καλύτερα την οικονομική κρίση που μαστίζει μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού.
Πως θα καταφέρει να χαλαρώσει τη θηλιά που μας πέρασε στο λαιμό το 4ου Ράιχ. (Ο πνιγόμενος απ΄ τα μαλλιά του πιάνεται)
Όμως αυτή η αριστερή κυβέρνηση μέσα στη συντηρητική Ευρώπη που διαφεντεύεται από τη Γερμανία του 4ου Ράιχ είναι ουσιαστικά και μεταφορικά κόκκινο πανί. Είναι ακατανόητο, προσβολή της ναζιστικής αξιοπρέπειας!
Για τους άλλους τους ουδέτερους "μπήκε το πρόβατο στη φωλιά του λύκου!" "Φύτρωσε λουλούδι σε κήπο με τσουκνίδια!". Το πρόβλημα παίρνει και πολιτική διάσταση.
Θα μας πολεμήσουν με όλα τα μέσα. Ας λάβουμε σοβαρά υπόψη και ας κρατήσουμε ψυχραιμία και υπερηφάνεια.
Είμαστε ολομόναχοι όπως τόσες άλλες φορές στην ιστορική μας διαδρομή!
Ας θυμηθούμε το έπος του ΄40. Οι δε υπουργοί και βουλευτές ας κρατήσουν τη συνοχή, ξεχνώντας τούτη την κρίσιμη στιγμή τον πολικαντισμό και τις προσωπικές φιλοδοξίες.
Δεν υπάρχει χρόνος για τέτοια καμώματα.
Και ας μη ξεχνάμε πως "ο Δούρειος ίππος είναι εντός των τειχών".
Σπύρος Χαλικιάς

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass