ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Το αγροτικό μουσείο Κιλελέρ

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2017 17:25

Αγαπητή «Ελευθερία»,

 Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση υποδέχτηκε ο αγροτικός κόσμος την πληροφορία ότι ιδρύεται Εθνικό Μουσείο Αγροτικού Κινήματος στο Κιλελέρ.

Τη σχετική τροπολογία για την ίδρυση του μουσείου είχαν καταθέσει στη Βουλή οι κυβερνητικοί βουλευτές Άννα Βαγενά και Νίκος Παπαδόπουλος. Έτσι, το όραμα του αγροτικού κόσμου για τη δημιουργία ενός τέτοιου ιδρύματος, που παρέμεινε ανεκπλήρωτο επί δεκαετίες, πήρε επιτέλους σάρκα και οστά την περασμένη Τετάρτη με την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας. Στους δύο Λαρισαίους βουλευτές, αλλά και στον δήμαρχο Κιλελέρ Αθ. Νασιακόπουλο και τον αντιδήμαρχο Βάιο Βισβίκη, που συνεργάστηκαν αρμονικά για την υλοποίηση αυτού του οράματος, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Η συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας που θα απαιτηθεί στη συνέχεια για την ολοκλήρωση του έργου θα πρέπει να θεωρείται βεβαία, γιατί η ευαισθησία του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού σε θέματα πολιτισμού είναι αποδεδειγμένη.

Ωστόσο, η απόφαση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με μοναδική εξαίρεση την Ένωση Κεντρώων, να μην ψηφίσουν το σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου προκαλεί απογοήτευση και θλίψη. Γιατί πρόκειται για ένα έργο εθνικής σημασίας και καθολικής αποδοχής, που δεν προσφέρεται για αντιπολιτευτική εκμετάλλευση. Ως εκ τούτου, θα έπρεπε να τύχει της γενικής επιδοκιμασίας όλων των κομμάτων του Κοινοβουλίου. Άλλωστε, ο σκοπός του είναι προφανής: η προβολή της ιστορίας του Αγροτικού Κινήματος και η ανάδειξή του ως τουριστικού πόλου έλξης στην περιοχή μας. Κατόπιν αυτού, είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ποια σκοπιμότητα διέκριναν τα κόμματα της αντιπολίτευση στο εν λόγω νομοσχέδιο και το καταψήφισαν. Με την άρνησή της να ψηφίσει το νομοσχέδιο αυτό η αντιπολίτευση έχασε μια σπάνια ευκαιρία να δώσει ένα μικρό αλλά ουσιαστικό δείγμα των συναινετικών της προθέσεων. Δυστυχώς, δεν το έπραξε. Προτίμησε να ακολουθήσει την πεπατημένη και το καταψήφισε. Για την επιλογή της όμως αυτή θα κριθεί και από τους αγρότες και από την ιστορία.

Απόστολος Γερόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass