Το «τέρας» της Γιάννουλης…

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2017 15:35

Χτες το απόγευμα στην Γιάννουλη εκτυλίχθηκαν στιγμές «απείρου κάλλους» στο ύψος του ξενοδοχείου Olympus terra, όταν εμφανίστηκε ξαφνικά ένα αδέσποτο μεγαλόσωμο κουτάβι, το οποίο σαν να είχε βγει πρώτη φορά στον «έξω» κόσμο (πιθανόν να ήταν και η πρώτη μέρα του σαν αδέσποτο..) – με άκρως παιχνιδιάρικη διάθεση- που ήταν εμφανής και σε ένα μικρό παιδί -έτρεχε και πλησίαζε περαστικούς κουνώντας την ουρά του.

Έκανε το λάθος τελικά να πηδήξει πάνω σε έναν «κύριο» και να τον γρατσουνίσει και η αντίδραση του ήταν να αρχίσει να κλωτσάει και να φωνάζει σαν «δαιμονισμένος». Μία κυρία που είδε το όλο σκηνικό θεώρησε καλό να επέμβει λέγοντας του να μην το χτυπήσει. Αυτό βέβαια ήταν το δικό της λάθος (μετά το λάθος του κουταβιού), διότι ο «κύριος» άρχισε να την βρίζει χυδαία και να απειλεί την σωματική της ακεραιότητα κ.λπ., ενώ κάποιος άλλος νοήμων ενήλικος ενθάρρυνε την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά, διότι –ως γνωστόν- δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθερα τέτοια «τέρατα» στους δρόμους και να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων. Όση ώρα δε το κουτάβι κυκλοφορούσε και έπαιζε, στην γειτονιά επικρατούσε πανδαιμόνιο: άλλοι άνθρωποι έτρεχαν να κρυφτούν, άλλοι δεν έβγαιναν από το σπίτι τους γιατί φοβόντουσαν! Και άλλοι έτρεχαν να μπούνε στο αυτοκίνητο για να «γλυτώσουν» από το «κακό» που τους βρήκε!

Επιθυμώντας λοιπόν να σχολιάσω τέτοιου είδους συχνές συμπεριφορές ενηλίκων -με αφορμή το ανωτέρω συμβάν- θα ήθελα καταρχήν να αναφέρω στους φιλόζωους και μη αναγνώστες σας, ότι ειλικρινά λυπάμαι για την χώρα που κατοικώ και μεγαλώνω τα παιδιά μου, επίσης λυπάμαι και θλίβομαι βαθιά για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια που φοιτούν τα παιδιά μου και άλλα πολλά που δεν είναι επί του παρόντος...

Θα μου πείτε τι σχέση έχουν όλα αυτά με το αδέσποτο «τέρας» που τόλμησε να «απειλήσει» την σωματική ακεραιότητα των «αθώων» ανθρώπων;

Λοιπόν, κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι όλα σχετικά, διότι όταν δεν υπάρχει παιδεία, δεν υπάρχει ενημέρωση-εκπαίδευση στα –υπό διάλυση- σχολεία μας και όταν ακόμη και οι εκπαιδευτικοί συμπεριφέρονται στα ζώα σαν «βρωμερά παράσιτα», φορείς ασθενειών που πρέπει να εκλείψουν από τον πλανήτη αυτό, τότε σαφώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Υπάρχει πρόβλημα, γιατί καλώς ή κακώς (για κάποιους), ζώα υπάρχουν και υπάρχουν παντού! Όπου και να πας να πιεις το καφεδάκι σου ή το τσιπουράκι σου εντός πόλης, εκτός πόλης, στην εξοχή, στην θάλασσα, στο βουνό, κάτι θα συναντήσεις, δεν μπορεί!

Ενημερώσου λοιπόν άνθρωπε εσύ με την ανώτερη νοημοσύνη που σε προίκισε ο θεός και εκπαιδεύσου εσύ και τα παιδιά σου για το πώς να αντιμετωπίζεις ένα σκύλο που θα πλησιάσει με διάθεση παιχνιδιού (όπως στην προκειμένη περίπτωση) ή με άγρια διάθεση. Τουλάχιστον άνθρωπε μου εκπαιδεύσου, αφού δεν συνεισφέρεις τίποτα για να βοηθήσεις στο κοινωνικό πλέον πρόβλημα των αδέσποτων! Δεν υπάρχουν μαγικοί τρόποι! Δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος να εξαφανίσεις τα ζώα που δεν είναι δίποδα σαν και εσένα –το χειρότερο και το πιο καταστροφικό ζώο όλων των εποχών που έζησε πάνω στον πλανήτη γη…

Επιπλέον κανείς νοήμων φιλόζωος ή μη –πολλοί περισσότερο τα ίδια τα ζώα που βασανίζονται και υποσιτίζονται- δεν επιθυμεί να βλέπει αδέσποτα ζώα να τριγυρνούν στους δρόμους, δεν είναι μία υγιείς εικόνα μίας σωστά οργανωμένης και πολιτισμένης κοινωνίας αυτή.

Όλοι έχουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί στο πρόβλημα αυτό είτε με την αδιαφορία μας είτε με την ενεργό μας συμμετοχή – ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!

Σ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass