ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Μπορούν και πρέπει να μειωθούν τα δημοτικά τέλη στον Δήμο Κιλελέρ

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2017 15:44

Αγαπητή «Ελευθερία»

Σε όλους τους δήμους της χώρας άρχισε η προετοιμασία από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για τη σύνταξη του προϋπολογισμού του ερχόμενου οικονομικού έτους 2018.

Τα απαραίτητα οικονομικά δεδομένα (έσοδα/έξοδα) θα τεθούν υπόψη στα αιρετά όργανα και θα οριστικοποιηθεί με την ψήφισή του από τα δημοτικά συμβούλια. Τα δημοτικά συμβούλια επίσης έγκαιρα θα αποφασίσουν για τα ανταποδοτικά τέλη, αν θα παραμείνουν ως έχουν στις οικίες ή στους επαγγελματικούς στεγασμένους και μη στεγασμένους χώρους ή θα υπάρξει κάποια αυξομείωση ανάλογα με τις ανάγκες και το επίπεδο των παρεχόμενων ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τους δημότες(καθαριότητα κοινοχρήστων χώρων, αποκομιδή απορριμμάτων και δημοτικός φωτισμός).

Στο Δήμο Κιλελέρ με επιλογή και απόφαση του Δημάρχου κυρίου Νασιακόπουλου και της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής εδώ και δύο χρόνια έχει καταργηθεί μία από τις κυριότερες ανταποδοτικές υπηρεσίες και συγκεκριμένα η μηνιαία πλύση των κάδων η οποία είχε καθιερωθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Η πλύση πλέον των κάδων απορριμμάτων γίνεται μία έως δύο φορές το χρόνο χωρίς κανένα προγραμματισμό, τις περισσότερες φορές χωρίς ζεστό νερό από ένα νοικιασμένο παλιάς τεχνολογίας πλυντήριο όχημα το οποίο τις περισσότερες φορές παρουσιάζει βλάβες και είναι εκτός λειτουργίας. Αποτέλεσμα η δυσοσμία να είναι ανυπόφορη, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, σε όσους κατοίκους έχουν κάδο κοντά στο σπίτι τους.

Ο κύριος Νασιακόπουλος αντί να αντιληφθεί τη μεγάλη ευθύνη που έχει προσωπικά για την καταστρατήγηση της θεμελιώδους αρχής της ανταποδοτικότητας(έσοδα από δημοτικά τέλη και ανάλογες παρεχόμενες υπηρεσίες) αρκετές φορές δημόσια επαίρεται ότι κατά αυτόν τον τρόπο εξοικονομεί ποσά τα οποία κακώς διέθετε για την πλύση των κάδων η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Εμείς από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης έχουμε καταγγείλει πολλές φορές το γεγονός με αποκορύφωμα τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. για την ψήφιση των προϋπολογισμών των ετών 2016& 2017 όπου ταυτόχρονα ζητήσαμε τη μείωση των δημοτικών τελών στις οικίες των κατοίκων του Δήμου μας τα οποία εισπράττονται μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η.

Επειδή κάτι τέτοιο δεν έγινε μέχρι σήμερα και οι σχετικές προτάσεις μας έχουν αγνοηθεί καλούμε δημόσια το Δήμαρχο και την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Δήμου Κιλελέρ να φέρουν άμεσα θέμα μείωσης των δημοτικών τελών ανάλογης της εξοικονόμησης χρημάτων κατ'ετος που γίνεται από την μείωση της πλύσης των κάδων. Θεωρούμε ότι έτσι θα υπηρετηθεί η θεμελιώδης αρχή της ανταποδοτικότητας και δεν θα πληρώνουν οι δημότες τέλη πολλαπλάσια του κόστους των παρεχόμενων από το Δήμο υπηρεσιών καθαριότητας.

Ρίζος Κομήτσας, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Κιλελέρ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass